Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

73 συλλήψεις σε επιχείριση σκούπα στην Πελοπόννησο μέσα σε 48 ώρες

73 συλλήψεις σε επιχείριση σκούπα στην Πελοπόννησο μέσα σε 48 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργολίδα, Αρκαδία, Αστυνομία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Νέες εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις οργανώθηκαν στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας το περασμένο διήμερο, από τις τοπικές Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Τη φορά αυτή έγιναν έλεγχοι σε 711 (515 Έλληνες και 196 αλλοδαπούς), καθώς και σε 580 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 98 άτομα (62 Έλληνες και 36 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 73 άτομα (36 Έλληνες και 37 αλλοδαποί), κατηγορούμενοι για αδικήματα όπως κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, καταδικαστικά έγγραφα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, απόπειρα κλοπής, ναρκωτικά, παράνομο υπαίθριο εμπόριο, παράνομη διαμονή στη χώρα (θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής), εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 228 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς στην Κορινθία, δύο δενδρύλλια και 6,4 γραμμ. χασίς, μικροποσότητα ηρωίνης και προϊόντα παραεμπορίου στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες κι αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά άρθρα