Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» απέδρασε από τη φυλακή και τον ψάχνουν

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» απέδρασε από τη φυλακή και τον ψάχνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Φυλακές,

Απίθανη είδηση. Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» απέδρασε από τις φυλακές και τον ψάχνουν.

Συναγερμός ξανά στην Αστυνομία, καθώς έγινε νέα απόδραση από σωφρονιστικό κατάστημα, αυτή τη φορά από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας με δράστη τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος».

Πρόκειται για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος εκτελούσε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η απουσία του από το κελί έγινε γνωστή στις 2 τα ξημερώματα, οπότε και κηρύχθηκε δραπέτης.

Ο νεαρός είχε καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως Τοξοβόλος του Συντάγματος

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ ήταν γνωστός και ως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος».

Ο νεαρός ήταν γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές.

Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Το παρατσούκλι «Τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό που συνελήφθη την Παρασκευή μετά τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό, από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Τον Φεβρουάριο του 2011, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ για το τόξο είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Υποστήριξε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για λόγους συμβολικούς.

Σχετικά άρθρα