Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουφοντίνας: Με έχουν δίπλα από το νεκροτομείο – Είναι απάνθρωπη μεταχείριση

Κουφοντίνας: Με έχουν δίπλα από το νεκροτομείο – Είναι απάνθρωπη μεταχείριση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουφοντίνας, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Φυλακές,

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις συνθήκες της νοσηλείας του στο Νοσοκομείο του Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σε επιστολή του προς τον διευθυντή του νοσοκομείου, ο καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, κάνει λόγο για «απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό» καθώς νοσηλεύεται «στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που βρίσκεται στην 8η ημέρα απεργίας πείνας, ζητά «να μεταφερθεί άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου» αλλιώς να επιστρέψει στις φυλακές Κασσαβέτειας».

Σημειώνεται ότι σήμερα συζητείται ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου η νέα αίτηση του Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Προς τον Διευθυντή

»Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

»Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο , συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό .

»Γι΄αυτό

»Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου , ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

»ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

»Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

»ΚΑΙ

»Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ.

»Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

»9/5/2019

»Δημήτρης Κουφοντίνας

»2ο Υπόγειο».

Σχετικά άρθρα