Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειροπέδες σε 57χρονη εφοριακό που ζητούσε 30.000 ευρώ από ελεύθερο επαγγελματία

Χειροπέδες σε 57χρονη εφοριακό που ζητούσε 30.000 ευρώ από ελεύθερο επαγγελματία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, ΔΟΥ Ψυχικού, Δωροδοκία, Χρηματισμός,

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 30.000 ευρώ συνελήφθη 57χρονη εφοριακός, υπάλληλος της ΔΟΥ Ψυχικού, καθώς και 53χρονος λογιστής, ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση χρηματισμού, μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος τους 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 57χρονη υπάλληλος απαιτούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να διεκπεραιώσει ευνοϊκά εκκρεμή υπόθεση του 80χρονου, σχετικά με διακοπή εργασιών – εκκαθάριση εταιρείας, στην οποία ήταν διαχειριστής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η παράνομη αυτή απαίτηση, υπό το πρόσχημα υψηλής χρηματικής οφειλής του ελεύθερου επαγγελματία, μεταφέρθηκε μέσω του 53χρονου λογιστή του, ο οποίος, μετά από υπόδειξη της υπαλλήλου, ανέλαβε να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση, απαιτήθηκε αρχικά η καταβολή από τον ελεύθερο επαγγελματία, ποσού 650.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά οι απαιτήσεις και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρωί της Τετάρτης, σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια και οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή.

Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντα, που τις είχε παραδώσει ο λογιστής.

Οι δύο κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, η μεν υπάλληλος για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα απάτης, ο δε λογιστής για δωροδοκία υπαλλήλου και απόπειρα απάτης.

Σχετικά άρθρα