Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λυκουρέζος: Προσπάθησαν να με μπλέξουν – Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου

Λυκουρέζος: Προσπάθησαν να με μπλέξουν – Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Δικηγόροι, Φυλακές Κορυδαλλού,

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες για εκβίαση και την εμπλοκή του στην «Μαφία των Φυλακών» ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μίλησε σε μία σειρά συνεντεύξεων για την τετραήμερη κράτησή του, το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αλλά και τις επόμενες κινήσεις του.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει έμμεσα ή άμεσα με την Μαφία των Φυλακών.

»Είναι αδιανόητο να πιστέψει οποιοσδήποτε ότι αποφάσισα πριν από πέντε χρόνια να γίνω μέλος εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς τους οποίους δεν γνώριζα.

»Δεν υπάρχει στη δικογραφία απολύτως κανένα στοιχείο που να μπορεί να με συνδέει με την εγκληματική οργάνωση», ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και κανένα εκ μέρους έγκλημα και αδίκημα από αυτά που με κατηγορούν», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τους εκβιασμούς και τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε:

«Τόσο ο Παναγόπουλος, όσο κι εγώ ουδέποτε ζητήσαμε τα χρήματα αυτά που ισχυρίζεται η πλευρά του κυρίου Φλώρου.

»Σύμφωνα με τα όσα έχουμε αναπτύξει τόσο προφορικά, όσο και με τα υπομνήματά μας στον ανακριτή και τον εισαγγελέα νομίζω έχουμε αποδείξει περίτρανα ότι δεν υπάρχουν ούτε τα αντικειμενικά στοιχεία για να μπορέσει να συγκροτηθεί το αδίκημα της εκβίασης ή της απόπειρας.

»Όλα αυτά μπορει να ηχούν περίεργα σήμερα, αλλά πολύ σύντομα θα γίνουν κατανοητά και γνωστά».

Αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης, υπογράμμισε ότι δεν είχε καταλάβει γιατί συνέβη.

«Δεν ειχα αφορμή ή ένδειξη. Ήταν άστοχος ο τρόπος που έγινε, γιατί αν ο ανακριτής είχε κάποια κατηγορία να μου αποδώσει μπορούσε να με καλέσει. Γνωστός ειμαι στην Αθήνα, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιστεί.

Ενταλμα σύλληψης δεν εκδίδεται σε κάποιον που δεν είναι υποπτος φυγής. Το τόνισα σε ανακριτή και εισαγγελέα, ήταν μία αδικαιολόγητη πρωτοβουλία», υπογράμμισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Σε ερώτηση για το αν του την «έστησε» ο Αριστείδης Φλώρος, απάντησε: «Όχι δεν με έστησε ο Φλώρος.

»Εκείνος και κάποιοι άλλοι κατέθεσαν και προσπάθησαν να εκφραστούν και να διατυπώσουν σκέψεις εντελώς ανυπαρκτες, με στόχο εμένα.

»Ίσως όλα ξεκινούν ότι υπήρξα από το 2014 συνήγορος του Αντωνόπουλου που υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας.

»Είναι αστείο γιατί ο Αντωνόπουλος είχε κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό το φλώρο και πετύχαμε την καταδίκη του.

»Συνεπώς, δεν πιστεύω ότι είναι αξιόπιστος μάρτυρας, καταθέτει ό,τι καταθέτει και μετά το Πάσχα θα σκεφτώ τι δικαστικές πρωτοβουλίες θα πάρω για την προστασία της προσωπικότητάς μου».

«Αρνούμαι τις κατηγορίες»

«Θέλω να πω ότι αρνούμαι τις κατηγορίες, οι οποίες ειναι εντελώς στον αέρα και ότι δεν μπορεί να πιστέψει ο οιοσδήποτε Έλληνας ότι μετά από 55 χρόνια μαχομένης δικηγορίας, αποφάσισα πριν από 5 χρόνια να γίνω μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς που ποτέ δεν έχω δει, ποτέ δεν έχω συναντήσει και με τους οποίους ποτέ δεν έχω συνομιλήσει.

»Θα αποδειχθούν όλα πιστεύω πολύ σύντομα», τόνισε ο κ.Λυκουρέζος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει ότι «καμία εκβίαση δεν έγινε εκ μέρους εμού ή του συναδέλφου Θεόδωρου Παναγόπουλου.

«Συνεπώς, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα φτάσει γρήγορα σε αυτό το θετικό συμπέρασμα», προσθέτει ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ με κακοποιούς να συζητούν με αναφορές στο όνομά του, σχολίασε πως δεν τον αφορούν, επιμένοντας ότι δεν έχει συνομιλήσει ποτέ με αυτά τα άτομα.

«Είναι κάτι που είναι τελείως ξένο προς εμένα, διότι δεν είχα και δεν έχω ούτε έμμεση, ούτε άμεση επαφή με αυτό που λέτε. Δεν με απασχολεί καν το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι τους Αλβανούς συνάντησε για πρώτη φορά στην δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γεώργιου Αντωνόπουλου.

«Σε αυτή την υπόθεση εμφανίστηκαν πολλοί δικηγόροι να έχουν επαφή με κρατούμενους, αλλά εμένα αυτό δεν με αφορά», σημείωσε.

«Αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι αραμένω ζωντανός και πιο δυνατός από πριν στη μαχόμενη δικηγορία πιο δυνατός από πριν», διεμήνυσε ενώ επανέλαβε πως επιμένει στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, λέγοντας πως «η διευκρίνιση που έκανε ήταν άστοχη, αντί να αποκαταστήσει τα πράγματα, επιβεβαίωσε την πρώτη της απαράδεκτη δήλωση».

Σχετικά άρθρα