Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφοδος της Αστυνομίας σε δύο καταλήψεις στα Εξάρχεια – Συγχαρητήρια από Παπακώστα

Έφοδος της Αστυνομίας σε δύο καταλήψεις στα Εξάρχεια – Συγχαρητήρια από Παπακώστα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Βίντεο, Εξάρχεια, Καταλήψεις, Κατάληψη, Κατερίνα Παπακώστα, Ναρκωτικά, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Τα συγχαρητήριά της για τη νέα επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια απένειμε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Παπακώστα τονίζει:

«Εύγε στην Ελληνική Αστυνομία για τη νέα, καλά οργανωμένη επιχείρηση στα Εξάρχεια.

»Ρουά ματ έκαναν οι αστυνομικοί. Απέδειξαν ότι δεν περιμένουν τον Αύγουστο για να κατοχυρώσουν την ασφάλεια των πολιτών…».

Τρεις συλλήψεις και 68 προσαγωγές

Σε τρεις συλλήψεις και σε 68 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε δύο υπό κατάληψη κτήρια και σε ένα διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 6 το πρωί, με τη συμμετοχή δυνάμεων των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, σε κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Μπουμπουλίνας και σε ένα ακόμη στην Ζωοδόχου Πηγής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο κτήριο της Ζωοδόχου Πηγής συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μια Ιταλίδα και μια Γαλλίδα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης ενώ από το δεύτερο κτήριο στην Μπουμπουλίνας προσήχθησαν 68 αλλοδαποί (υπήκοοι μεταξύ άλλων Συρίας, Αφγανιστάν, Αλγερίας και Μαρόκου).

Σε παράλληλη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθη ένας 52χρονος ο οποίος –όπως εξακριβώθηκε- δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών.

Από την έρευνα στο διαμέρισμα, καθώς και σε άλλο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία, που χρησιμοποιείτο ως αποθηκευτικός χώρος των ναρκωτικών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 435 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 35 γραμμαρίων, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, χαρτάκια εμποτισμένα με LSD, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη Πέμπτη. Η Αστυνομία είχε προχωρήσει τότε σε 102 προσαγωγές και σε τρεις συλλήψεις.

K. Παπακώστα: Δεν υπάρχει άβατο

Σε χθεσινή συνέντευξή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα απέρριψε εκ νέου τα περί «άβατου» στην περιοχή των Εξαρχείων, επαναλαμβάνοντας πως αν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση «η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα», πρόσθεσε. Ανάφερε ακόμη ότι πήγε πρόσφατα στα Εξάρχεια και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

«Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο.

»Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό» συνέχισε για να προσθέσει: «Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού.

»Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ».

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό την περιοχή των Εξαρχείων στην περίπτωση που κάποιος πολίτης χρειαστεί βοήθεια η κ. Παπακώστα απάντησε ότι «βεβαίως οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

Σχετικά άρθρα