Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στο Κιλκίς καταζητούμενος από τη Βόρεια Μακεδονία

Συνελήφθη στο Κιλκίς καταζητούμενος από τη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βόρεια Μακεδονία, Κιλκίς, Μακεδονία,

Στους Ευζώνους Κιλκίς συνελήφθη ο υπήκοος Βόρειας Μακεδονίας που καταζητείτο από τις διωκτικές Αρχές της Γερμανίας ως μέλος κυκλώματος, το οποίο υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και κατασκεύαζε στη συνέχεια κάρτες-κλώνους, με τις οποίες έκανε αναλήψεις και συναλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για 52χρονο, που εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, κατά την είσοδό του σε ελληνικό έδαφος, από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών.

Σήμερα το μεσημέρι ο καταζητούμενος προσήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, ο 52χρονος διώκεται διότι πριν από 13 χρόνια, το 2006, «μπλόκαρε» δύο ΑΤΜ στο Μόναχο, υποκλέπτοντας τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών.

Όπως περιγράφεται, η υποκλοπή γινόταν με τη χρήση μικροσκοπικών καταγραφικών μηχανημάτων και την τοποθέτηση πρόσθετου πληκτρολογίου.

Η ζημιά που του αποδίδεται ότι προκάλεσε μόνο στη Γερμανία ανέρχεται σε 204.000 ευρώ.

Τα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφουν τη δράση συμμορίας στην οποία συμμετείχε μαζί με δύο συνεργούς του.

Τα μέλη της κατηγορούνται ότι με τη χρήση των κλεμμένων στοιχείων έφτιαξαν πραγματικές κάρτες (κλώνους) και προέβησαν σε συναλλαγές ή αναλήψεις μετρητών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των χωρών που φέρεται πως έδρασε η συμμορία είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία.

Σχετικά άρθρα