Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 4.000.000 τα χάπια του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» στο κοντέινερ στο Πέραμα

Πάνω από 4.000.000 τα χάπια του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» στο κοντέινερ στο Πέραμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Captagon, Αστυνομία, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ισλαμιστές, Ναρκωτικά, Πέραμα, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε 4.400.000 ανέρχονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα χάπια του συνθετικού ναρκωτικού captagon – του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών»- που εντοπίστηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και κατασχέθηκαν σε κοντέινερ με ράβδους μολύβδου, στην περιοχή του Ικονίου Περάματος.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη αυτή ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών, βάρους 750 κιλών, προορίζονταν μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την τουρκική, διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ, με περιεχόμενο ράβδους μολύβδου, είχε ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από τη Λατάκεια της Συρίας με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Πριν μεταφορτωθεί κι αναχωρήσει, το φορτίο εντοπίστηκε έγκαιρα, στον τελωνειακό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Περάματος, όπου ελέγχθηκε με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ.

Από τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν κατανεμημένες σε 24 παλέτες 544 ράβδοι μολύβδου, εντός των οποίων ήταν κρυμμένα τα 4,4 εκατ. συνθετικά ναρκωτικά χάπια.

Επρόκειτο για κατασκευές ειδικής χρήσεως που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη των ναρκωτικών, καθώς η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του.

Επιπλέον, η νομιμότητα του φορτίου από μόνη της αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για τον περαιτέρω έλεγχό του.

Οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται, σε συνεργασία με Αρχές της Τουρκίας και της Κροατίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Σχετικά άρθρα