Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονία Τοπαλούδη: Δεν βιάστηκε ο 19χρονος Αλβανός στη φυλακή, λέει ο Kαλογήρου

Δολοφονία Τοπαλούδη: Δεν βιάστηκε ο 19χρονος Αλβανός στη φυλακή, λέει ο Kαλογήρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Βιασμός, Δολοφονίες, Δωδεκάνησα, Ελένη Τοπαλούδη, Μιχάλης Καλογήρου, Ομαδικός Βιασμός, Ρόδος, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Φυλακές, Φυλακές Αυλώνα,

Ανατροπή στην υπόθεση του 19χρονου Αλβανού που δέχθηκε επίθεση από Ρομά και Αλβανούς συγκρατούμενους του στις φυλακές Αυλώνα, σύμφωνα με όσα είπε ο ιατροδικαστής και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας από την Ρόδο Ελένη Τοπαλούδη, άφησε υπόνοιες ότι εκτός από τον ξυλοδαρμό που υπέστη, μπορεί να να βιάστηκε.

Οι πληροφορίες που ήρθαν από τον Ευαγγελισμό ανέφεραν ότι πιστοποιήθηκε ο βιασμός του, ωστόσο, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Αλβανό δεν διαπιστώνει ίχνη βιασμού κάτι που αναμένεται να καταγράψει και στην ιατροδικαστική του έκθεση.

Αυτό ενημέρωσε τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αλλά και τον ίδιο τον 19χρονο.

Αυτό επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και ο υπ. Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Αναλυτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στη δήλωση του:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους.

»Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση.

»Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.

»Ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση: Διευκρινίζεται, κατ’ αρχάς, ότι την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή.

»Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας.

»Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους. Ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά.

»Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού.

»Για το συμβάν διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

»Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης».

Σχετικά άρθρα