Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι δρούσε η «μαφία του χρυσού» – Ο «καμπούρης» και οι «ντελιβεράδες» (βίντεο)

Έτσι δρούσε η «μαφία του χρυσού» – Ο «καμπούρης» και οι «ντελιβεράδες» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βίντεο, Δημήτρης Ριχάρδος, ΕΡΤ, Τουρκία, Χρυσός,

Την δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού αναδεικνύουν βίντεο που φέρνει στην δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο βίντεο, καταγράφεται Κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να τα παραδώσει σε Τούρκο λαθρέμπορο χρυσού στο κέντρο της Αθήνας, ενώ γίνεται λόγος για συνεργασία Κινέζων επιχειρηματιών με το κύκλωμα που ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Σε δεύτερο βίντεο, εμφανίζεται αυτοκίνητο της σπείρας, στο οποίο βρίσκονται δύο άτομα, με τον συνοδηγό να παραλαμβάνει τις ράβδους χρυσού και να τις μεταφέρει στη συνέχεια σε τουριστικό λεωφορείο, του οποίου ήταν οδηγός. Οι ράβδοι χρυσού έφταναν έτσι μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον αποκαλούσαν «καμπούρη», καθώς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κρεμούσε τις ράβδους χρυσού στο εσωτερικό των ρούχων του με αποτέλεσμα να γέρνει μπροστά.

Οι οδηγοί που μετέφεραν παράνομα τον χρυσό στην Τουρκία φέρονται να έπαιρναν 100 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού, ως «μεταφορικά».

Στην συνέχεια, ο χρυσός από την Τουρκία διοχετευόταν σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Το τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου δέχεται απανωτά τηλεφωνήματα από πολίτες που είχαν ενεχυριάσει κοσμήματά τους ρωτώντας τι θα γίνουν αυτά που είχαν δώσει σε καταστήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας.

Δείτε το βίντεο

:

Βίντεο ντοκουμέντο από τις… συναλλαγές και τον «καμπούρη» παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Δείτε το

:

Σχετικά άρθρα