Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξέσπασε η μητέρα του 22χρονου που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο – «Στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα»

Ξέσπασε η μητέρα του 22χρονου που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο – «Στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Δολοφονίες, Ζάκυνθος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Ένοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή 15 έτη φυλάκισης.

Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάσσονται καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη.

Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συγκεκριμένα με ποινή 9 έτη για τον 6ο, τον 7ο, τον 8ο και 10 έτη για τον 9ο.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και αναμένεται οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι γονείς του θύματος.

Η μητέρα του, μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε: «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε.

»Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου.

»Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε και ξέσπασε σε κλάματα όπως αναφέρει το thebest.gr.

Κακή μέρα για τη δικαιοσύνη, είπε ο συνήγορος της οικογένειας του Μπακάρι, ενώ ο πατέρας του μπάρμπαν δήλωσε ανακουφισμένος λέγοντας πως εξαρχής πίστεψε στο παιδί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο καβγάς ανάμεσα στην παρέα του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Μπακάρι και μιας ομάδας Σέρβων, που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017, είχε ξεκινήσει με αφορμή μια σέλφι, που έβγαλε μια σερβιτόρα σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Έξω από το μπαρ οι κατηγορούμενοι χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 22χρονο, στο κεφάλι και τον αυχένα, ακόμα και με σιδερογροθιά.

Σχετικά άρθρα