Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστικές εξελίξεις: Τα έγγραφα από την κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ συμπληρώνουν τα πορίσματα

Δικαστικές εξελίξεις: Τα έγγραφα από την κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ συμπληρώνουν τα πορίσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνη, ΚΕΕΛΠΝΟ, Μαρούσι, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο,

Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζει πολύ σημαντικά τα χιλιάδες έγγραφα και παραστατικά που εντοπίστηκαν μέσα σε ειδική κρυψώνα στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι, όπως αποκάλυψε χθες Κυριακή η εφημερίδα «Documento».

«Τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους επιθεωρητές», δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ η Μαρία Παπασπύρου και πρόσθεσε ότι πρόκειται για παραστατικά που έλειπαν κατά τον έλεγχο που έγιναν και εν τέλει, αντί να βρίσκονται στη θέση τους, βρίσκονταν σε ειδική κρυψώνα.

Η κ. Παπασπύρου συνεχάρη τους επιθεωρητές μικτού κλιμακίου που, όπως είπε, «εργάστηκαν με υπομονή, θάρρος και μεθοδικά» και τόνισε ότι είναι ενήμεροι οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή της στην «Εφ.Συν.» στις 13.02.2018 η κ. Παπασπύρου εξέφραζε τη βεβαιότητά της ότι όλα τα χαμένα έγγραφα θα βρεθούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Documento, πίσω από πόρτα που ήταν καλυμμένη με γυψοσανίδα αποκαλύφθηκε ένα κρυφό δωμάτιο με ντουλάπες γεμάτες έγγραφα από τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο 2013-2015.

Η πληροφορία για την «κρύπτη» δόθηκε ανώνυμα μέσω τηλεφώνου από άτομο που εικάζεται ότι ανήκει στα στελέχη του κέντρου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι κάποιος από τους ήδη υπόδικους και στοχεύει στο να ελαφρύνει τη θέση του.

Ανάμεσα στα ευρήματα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, φέρονται να περιλαμβάνονται συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποδείξεις, τιμολόγια και κινήσεις λογαριασμών, τα οποία αξιολογούνται.

Εν τψ μεταξύ, με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορεί τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ότι βρίσκεται «πίσω» από το αποκλειστικό δημοσίευμα του «Documento».

Σχετικά άρθρα