Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «κλειδί» της απόφασης για την προφυλάκιση Παπαντωνίου – Τι ρόλο έπαιξε το σπίτι στην Ελβετία

Το «κλειδί» της απόφασης για την προφυλάκιση Παπαντωνίου – Τι ρόλο έπαιξε το σπίτι στην Ελβετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννος Παπαντωνίου, Διαφθορά, Δικαιοσύνη, Ελβετία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Μαύρο Χρήμα, Σταυρούλα Κουράκου, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Ύποπτοι φυγής» κρίθηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Οι δικαστικοί λειτουργοί θεώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχουν δυνατότητα να διαφύγουν στο εξωτερικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους πως το ζευγάρι «έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί».

Τόσο οι ανακριτές Διαφθοράς όσο και η εισαγγελική λειτουργός έκριναν ότι πως από την συνολικά 21 ωρών απολογητική λειτουργία, δεν αποδομήθηκε το κατηγορητήριο που αναφέρεται στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς οι δύο σύζυγοι είναι επιπλέον ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων καθώς, όπως πιθανολογήθηκε, έχουν δυνατότητα να προβαίνουν σε ενέργειες νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Τέλος το γεγονός πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν συναίνεσαν -κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών- στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν, είχε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την προσωρινή κράτηση τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα