Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αντίποινα» στη «δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου» η επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομόνοιας

«Αντίποινα» στη «δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου» η επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομόνοιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Επίθεση Μολότοφ, Ζακ Κωστόπουλος, Μολότοφ, Πλατεία Ομονοίας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Κείμενο, στο οποίο αναλαμβάνεται η ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου. Η προκήρυξη φέρει την υπογραφή «αναρχικές, αναρχικοί, κομμουνιστές, κομμουνίστριες».

Η επίθεση, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, όπως αναφέρουν οι δράστες, πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τη «δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου».

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο επισημαίνονται τα εξής: «Το Α.Τ. Ομονοίας, ως εποπτικό κέντρο των ταξικών συσχετισμών της αθηναϊκής μητρόπολης εξασφαλίζει, ανάμεσα σε πολλά ακόμα, την επιβολή της θεσμοθετημένης υποτίμησης των κολασμένων, με όρους παράπλευρης κερδοφορίας».

Και προστίθεται: «Με δεδομένο πως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Ζακ πρέπει να στοχοποιηθούν και να χτυπηθούν, εμπεδώνοντας έτσι το μήνυμα που λέει πως όποιο χέρι απλώνεται πάνω στην τάξη μας θα κόβεται από τη ρίζα, κρίναμε την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας ως δίκαιη και απαραίτητη».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας τους και καταπολέμησης του φαινομένου.

Σχετικά άρθρα