Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς έφτασαν στο φονιά της Λαγούδη – Τα κομβικά σημεία – Τι είπε η δικηγόρος της οικογένειας

Πώς έφτασαν στο φονιά της Λαγούδη – Τα κομβικά σημεία – Τι είπε η δικηγόρος της οικογένειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανία, Δολοφονίες, Ειρήνη Λαγούδη,

Στην άκρη του νήματος έχουν φτάσει οι αρχές στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη. Παρά το γεγονός πως οι δράστες, με ιδιαίτερη μεθοδικότητα, προσπάθησαν να κάνουν τη δολοφονία να φανεί ως αυτοκτονία, η υπομονή και η επιμονή της οικογένειας της άτυχης γυναίκας οδήγησε στην άκρη του τούνελ.

Πρόσωπα που παρακολουθούν πολύ στενά την υπόθεση γνώριζαν πως από τις αρχές του καλοκαιριού, η υπόθεση «είχε πάρει τον δρόμο της» και ήταν απλά θέμα χρόνου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Έτσι, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της Ειρήνης Λαγούδη, εναντίον ατόμου που γνώριζε προσωπικά η Ειρήνη Λαγούδη. Μάλιστα, οι διώξεις είχαν ασκηθεί στις 3 του περασμένου Αυγούστου.

Στην άσκηση δίωξης συμπεριλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο στο οποίο αποδίδεται ο ρόλος του φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του.

Δύο είναι τα κομβικά σημεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης: το κομποσκοίνι που βρέθηκε στο χρυσαφί Ford Ka και το σήμα που εξέπεμψε το κινητό της Ειρήνης.

Η δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, Τατιάνα Δουβαρά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε τα κίνητρα της δολοφονίας.

«Τα στοιχεία είναι πολλά. Οδήγησαν να ασκηθεί δίωξη και να προσωποποιηθεί προ ολίγων ημερών. Το να αποκαλύψω ποιος κρύβεται είναι απαγορευτικό.

Τα κίνητρα φωτογραφίζουν τα πρόσωπα. Δεν μπορούμε να σκιαγραφήσουμε. Θεωρούμε πως είναι περισσότερο προσωπικά αλλά μπορεί να εμπλέκονται και οικονομικοί λόγοι», ανέφερε.

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Το ημερολόγιο δείχνει 6 Ιανουαρίου 2018. Η ώρα είναι 10:30 το πρωί και η Ειρήνη Λαγούδη, μητέρα τριών παιδιών, φεύγει από το σπίτι της λέγοντας πως πάει να φέρει καφέ και γλυκά. Δεν ήξερε πως δε θα επέστρεφε ποτέ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ίδια ψώνισε, αλλά δεν κατευθύνθηκε προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή. Αντίθετα, ακολούθησε ένα διαφορετικό δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Όπως έγινε γνωστό από κάμερες ασφαλείας, η 44χρονη, σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της γέμισε ένα μπιτόνι, που αποδείχτηκε “δόλωμα”, και συνέχισε προς τη λίμνη.

Μάλιστα, επέλεξε μία συγκεκριμένη διαδρομή απόστασης περίπου μιάμισης ώρας από κακοτράχαλο δρόμο με κίνδυνο να χτυπήσει το αυτοκίνητό της.

Ωστόσο, δύο μέρες αργότερα, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της σε ερημική τοποθεσία στην παραλία Φωτμού. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αυτοκτονία με την υπόθεση να «κλείνει» αρχικά ως αυτοχειρία.

Κανείς δεν συνυπολόγισε πως η 44χρονη δεν είχε απολύτως κανέναν λόγο να βάλει τέλος στη ζωή της. Ίσα ίσα που τις προηγούμενες ημέρες, ημέρες γιορτών, έδειχνε να διασκεδάζει και να τραγουδά με την οικογένεια και τα παιδιά της.

Χάρη στην επιμονή της οικογένειας η υπόθεση ανοίγει ξανά και σιγά σιγά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση ευθυνών. Άνθρωποι από το περιβάλλον της 44χρονης, από την πρώτη κιόλας στιγμή, κάνουν λόγο για «δολοφονία» φωτογραφίζοντας μάλιστα πιθανούς δράστες.

Εν μέσω καταγγελιών για κλίμα εκφοβισμού και για μάρτυρες που φοβούνται να καταθέσουν, η υπόθεση προχωρά με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς.

Αλλεπάλληλες εκθέσεις πραγματογνωμόνων στο χρυσαφί Ford Ka της Ειρήνης Λαγούδη που μεταφέρεται στην Αθήνα. Τα στοιχεία υποδεικνύουν την ύπαρξη «τρίτου» προσώπου διότι βρέθηκε ένα κομποσκοίνι που δεν άνηκε στην 44χρονη. Λεπτομέρειες που δεν έγιναν αντιληπτές άμεσα αλλά διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή παρέμενε ένα αναπάντητο ερώτημα: Πού βρίσκεται το κινητό της 44χρονης; Πολυήμερες έρευνες στη λίμνη Τριχωνίδα αποδείχτηκαν εκκωφαντικά άκαρπες καταρρίπτοντας το σενάριο να το πέταξε η ίδια η Ειρήνη πριν βάλει τέλος στη ζωή της.

Μάλιστα, από τις πρώτες κιόλας στιγμές, εξέπεμψε σήμα το Viber της Ειρήνης, ενώ… άλλαξε και φωτογραφία χωρίς να εντοπιστεί το κινητό.

Εν τέλει, με τη συνδρομή του FBI, εντοπίστηκε σήμα του κινητού σε σπίτι που ουδεμία σχέση είχε με τις τοποθεσίες που επισκέφτηκε, 30 χλμ μακριά στην περιοχή του Αιτωλικού.

Αμέσως οι αρχές εστίασαν σε δύο πρόσωπα. Ο λόγος για έναν καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση οκτώ φορές και άλλο ένα ακόμα άτομο.

Πρόκειται για τους τελευταίους ανθρώπους που φέρονται να την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα, όπως είχαν αναφέρει από την πρώτη στιγμή κυνηγοί που έτυχε να τη δουν στο σημείο.

Σχετικά άρθρα