Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απάτη και με το ΕΣΠΑ έκανε ο καθηγητής που ζητούσε «μίζες» και έρωτα από φοιτητές

Απάτη και με το ΕΣΠΑ έκανε ο καθηγητής που ζητούσε «μίζες» και έρωτα από φοιτητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΠΑ, Καθηγητές, Μακεδονία, Σεξουαλική Παρενόχληση, Σέρρες, ΤΕΙ, Φοιτητές,

Εκτός ΤΕΙ Σερρών τέθηκε ο καθηγητής που κατηγορείται ότι εκβίαζε τους φοιτητές του ότι δεν θα περνούσαν το μάθημά του αν δεν υπέκυπταν στις σεξουαλικές και οικονομικές του απαιτήσεις.

Ομόφωνα η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που συνεδρίασε τις Σέρρες αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή προκειμένου να τεθεί σε αργία.

«Είναι σαφές ότι δεν έχει θέση στην κοινότητα της ανώτατης εκπαίδευσης, δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Χθες μίλησα με τον κύριο πρύτανη και θα ζητήσω την παύση του καθηγητή. Δεν υπάρχει η ελάχιστη ανοχή σε αυτές τις συμπεριφορές», κατέληξε ο Υπουργός.

Μέσα από την αστυνομική έρευνα αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha ο καθηγητής φέρεται να έκανε απάτες με τα… πάντα! Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο του σταθμού ο κατηγορούμενος καθηγητής εμπλέκεται και σε απάτη με ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον Alpha η συνομιλία που έχει καταγραφεί ανάμεσα στον καθηγητή… Φακελάκη και μια φοιτήτρια είναι αποκαλυπτική.

Η φοιτήτρια θέλει να κάνει μεταπτυχιακό, αλλά πρέπει πρώτα να ορκιστεί και να κάνει την πρακτική της. Ο καθηγητής διατηρούσε και λογιστικό γραφείο και έτσι είχε τη «λύση» για όλα.

Στον διάλογο που σύμφωνα με τον Alpha είναι πολύ πρόσφατος ακούγονται τα εξής αποκαλυπτικά:

Καθηγητής: Μπορούμε να αρχίσουμε πρακτική έστω κι εάν δεν την κάνεις.

Φοιτήτρια: Γίνεται αυτό;

Καθηγητής: Ναι στις Σέρρες, δίπλα μου. Θα κάνουμε μια πρόσληψη εικονική σε μένα και θα παίρνουμε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ.

Φοιτήτρια: Ναι; Καλά, η μαμά μου θα λιποθυμήσει από τη χαρά της!

Καθηγητής: Έτσι θα το κάνουμε. Και το χιλιάρικο θα πάρεις από το ΕΣΠΑ και τα λεφτά της πρακτικής θα πάρουμε. Ε και θα σου μάθω και πέντε πράγματα.

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες για την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του καθηγητή δεν έχουν τέλος. Τωρινές και παλαιότερες φοιτήτριες του καθηγητή που είχε το παρατσούκλι…. «Φακελάκης» αποκαλύπτουν τον τρόπο που τις προσέγγιζε.

«Πρώτη φορά που πάτησα στο μάθημα ήξερε το όνομά μου. Μέσα σε χιλιάδες φοιτητές. Κατευθείαν μου είπε “Μαρία κάνε ησυχία”. Μετά πλησίασε, χάδια στον ώμο και τα σχετικά. Όλα με υπονοούμενα» λέει η μία φοιτήτρια στον Alpha.

«Μέσα στο αμφιθέατρο είχε θράσος, δεν φοβόταν κανέναν, μπορεί να έφερνε σε αμηχανία πολλές φοιτήτριες» δήλωσε μια δεύτερη.

Άλλη μαθήτρια χρωστούσε εννέα μαθήματα. Αν και διάβαζε δεν κατάφερνε να τα περάσει. Έτσι αναγκάστηκε να πληρώσει 2.250 ευρώ. «Τα δούλεψα 1,5χρονο αυτά τα χρήματα» λέει η καταγγέλλουσα.

Όσοι φοιτητές είχαν μαθήματα με τον συγκεκριμένο καθηγητή λάμβαναν sms από συγκεκριμένο φροντιστήριο το οποίο τους ενημέρωνε ότι μπορούν να παρακολουθούν τα συγκεκριμένα μαθήματα έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι με κάποιες φοιτήτριες ο καθηγητής είχε μεγάλη οικειότητα.

Μια από αυτές μάλιστα φέρεται να του λέει ότι έβαλε καρδούλες στο γραπτό της ως κωδικοποιημένο μήνυμα για να πάρει καλό βαθμό… «Εάν γράψεις και λίγο, λίγο θα σπρώξουμε. Η μουτζούρα δίπλα από τις καρδούλες τι ήταν;» φέρεται να λέει ο καθηγητής.

Άλλες φοιτήτριες σύμφωνα με τις συνομιλίες ζητούσαν συγκεκριμένο βαθμό ενώ όπως ακούγεται στο βίντεο του Alpha, μια φοιτήτρια αποκαλεί τον καθηγητή «αγαπούλα μου», όταν της υπόσχεται ότι θα πάρει δέκα.

Ο καθηγητής που θα απολογηθεί την Παρασκευή αρνείται τις κατηγορίες.

Σοκαριστική είναι και η λεπτομέρεια ότι οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του έγιναν το 1991 από τρεις σπουδάστριες που έκαναν την πρακτική τους.

Οι σπουδάστριες κατήγγειλαν ανάρμοστη συμπεριφορά. Παράλληλα σύμφωνα με τις καταγγελίες πρέτρεπε τις κοπέλες να βγαίνουν με «πλούσιους γέρους που θα τους εξασφάλιζαν μια άνετη ζωή»! Ο καθηγητής τότε είχε απαντήσει με εξώδικο και συνέχισε να εργάζεται στο ΤΕΙ που υπηρετούσε τότε.

Το 2014 σπουδαστές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη καταγγέλλοντας τις πρακτικές του. Ούτε τότε έγινε κάτι.

Το 2007 είχε γιουχαϊστεί σε τελετή ορκωμοσίας… Ούτε τότε ίδρωσε το αυτί κάποιου υπεύθυνου ενώ όπως όλα δείχνουν η δράση του καθηγητή ήταν κοινό μυστικό.

Το 2012 οι καταγγελίες δημοσιεύτηκαν και στο ίντερνετ. Ο καθηγητής δεν πτοήθηκε ούτε από αυτό.

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάντα χρόνια από την πρώτη καταγγελία μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα