Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί παραπέμπεται σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Γιατί παραπέμπεται σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμος Περιστερίου, Περιστέρι, Πόθεν Έσχες, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο κ. Παχατουρίδης επί σειρά ετών (2007 – 2017) δεν είχε συμπεριλάβει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του, ακίνητα τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του, καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες.

Ειδικότερα, ιδιαίτερο ζήτημα φαίνεται να ανακύπτει για ένα ακίνητο που βρίσκεται στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, που φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού με συνεργάτη του.

Το ακίνητο αγοράστηκε με δάνειο που έλαβαν από κοινού οι δυο αγοραστές από την EUROBANK.

Πάντως, ο ίδιος είχε συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα ακίνητα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής του δήλωσης, ενώ σε ό,τι αφορά ακίνητα που είναι στο όνομά της συζύγου του φέρεται να μην τα δήλωνε, διότι όπως ανέφερε το ζευγάρι στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές έως το 2010 τελούσαν σε διάσταση.

Μάλιστα, ο κ. Παχατουρίδης καταθέσει συμπληρωματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, μία τον Μάιο του 2009 για το έτος 2007 και πέντε τον Οκτώβριο του 2014 για τα έτη 2010 έως και 2014.

Μόνο που αυτές κατατέθηκαν αφού είχε αρχίσει ο έλεγχος από την Γ΄ Μονάδα Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η Βουλή, ωστόσο, έκρινε ότι οι συμπληρωματικές αυτές δηλώσεις του δημάρχου Περιστερίου υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα και δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν τις «ελλείψεις» των προηγούμενων δηλώσεων.

Η Δικαιοσύνη ενώπιον της οποίας φτάνει τώρα η υπόθεση καταλογίζει πάντως στον κ. Παχατουρίδη με το βούλευμα που εξέδωσε, σκοπό απόκρυψης των επίμαχων περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία μάλιστα απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του ως Δήμαρχος Περιστεριού Αττικής.

Σύμφωνα με το βούλευμα τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ο κατηγορούμενος όφειλε να συμπεριλάβει στις δηλώσεις του περιουσιακής κατάστασης υπερβαίνουν για κάθε μία χρήση το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ.

Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Παχατουρίδης αποδίδει τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος της λογιστικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή των δηλώσεων του.

Ο επανέλεγχος των δηλώσεων του δημάρχου Περιστερίου ξεκίνησε αφορμή δύο έγγραφες καταγγελίες της Eurobank.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν μπήκαν στο «μικροσκόπιο» οι περιουσιακές δηλώσεις του Δημάρχου από το 2007 έως και το 2015 και διαπιστώθηκε ότι αυτές ήταν ελλιπείς.

Να σημειωθεί τέλος πως το συμβούλιο Εφετών απάλλαξε από κάθε κατηγορία τη σύζυγο του δημάρχου Περιστερίου.

Σχετικά άρθρα