Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες που «λάδωναν» εκθέματα σε ελληνικά μουσεία – Είναι Ρομά από τη Βουλγαρία

Συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες που «λάδωναν» εκθέματα σε ελληνικά μουσεία – Είναι Ρομά από τη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Μετανάστες, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι),

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οι δύο γυναίκες που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν ρίξει υγρό σε εκθέματα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αλλά και στο Μουσείο Μπενάκη.

Η σύλληψή τους έγινε στο κτίριο της παλιάς Βουλής. Πρόκειται για δύο Ρομά, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, 48 και 51 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες που προφανώς ετοιμάζονταν να επαναλάβουν την πράξη τους, έγιναν αντιληπτές από τον φύλακα του Ιστορικού Μουσείου, που στεγάζεται στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, ο οποίος κάλεσε την ΕΛΑΣ και ακολούθησε η σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί «εγκλώβισαν» τις δύο γυναίκες, αποκλείοντας κάθε έξοδο διαφυγής τους, και αφού τις έλεγξαν εντόπισαν τρία μπουκάλια με λάδι στις τσάντες τους.

Οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κυψέλης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο γυναίκες είχαν πετάξει υγρό σε 120 σημεία του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, βανδαλίζοντας και σημαντικά εκθέματα.

Είχαν πάει ως επισκέπτριες στο Μουσείο, περιδιάβαιναν τους χώρους και ράντιζαν εικόνες, επιγραφές, ψηφιδωτά, τοίχους κ.α. με ένα υγρό, το οποίο ήταν baby oil.

Στις 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου.

Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και καθαρίστηκαν.

Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Οι γυναίκες έβαζαν λιπαρή ουσία στα χέρια τους και χάιδευαν τα εκθέματα.

«Η Αγία Γραφή λέει ότι πρέπει να μυρώνουμε και να λαδώνουμε τις εικόνες για να γίνονται θαύματα.

»Εμείς πιστεύουμε πολύ στον Θεό και κάνουμε λοιπόν το θέλημά Του….», αυτά είπαν στους αστυνομικούς οι δύο Βουλγάρες Ρομά.

Σχετικά άρθρα