Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πίσω στη φυλακή ο Φλώρος – Το παρασκήνιο της επιχείρησης αστραπή – Ερωτήματα για Μητσοτάκη

Πίσω στη φυλακή ο Φλώρος – Το παρασκήνιο της επιχείρησης αστραπή – Ερωτήματα για Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ENERGA, HELLAS POWER, Άρης Φλώρος, Δικαιοσύνη, Ενέργεια, Μιχάλης Καλογήρου, Σκάνδαλο,

Με θετικούς οιωνούς ξεκίνησε τα καθήκοντά του στη νέα του θέση ως υπουργός Δικαιοσύνης ο Μιχάλης Καλογήρου, με τα αντανακλαστικά του στην υπόθεση της σκανδαλώδους αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες των υπουργείων Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας να αποδεικνύονται άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να μην ξαναζήσουμε ένα φιάσκο αντίστοιχο της υπόθεσης διαφυγής Καραβέλα και Χριστοφοράκου…

Μέσα σε μία ημέρα, από την αποκάλυψη της πλαστότητας των δικαιολογητικών εγγράφων βάσει των οποίων αποφυλακίστηκε ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδης Φλώρος, βρίσκεται και πάλι στο φυσικό του χώρο, αυτό των φυλακών.

Τα νέα δεδομένα στην πολύπροτη υπόθεση Φλώρου, η οποία προκάλεσε εκ νέου το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ακυρώνουν de facto τη ρητορική όσων επιχείρησαν να αποδώσουν στην κυβέρνηση την αποφυλάκιση του εγκληματία, επικαλούμενοι το νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ προκαλούν εύλογα ερωτήματα τα οποία μένει να απαντηθούν προσεχώς για τις πολιτικές διασυνδέσεις του με τη ΝΔ.

Και τούτο, διότι μετά την υπεράσπισή του στο παρελθόν από τους Μάκη Βορίδη και Τάκη Μπαλτάκο, οι νέες αποκαλύψεις που έχουν προαναγγελθεί και έρχονται αύριο στο φως της δημοσιότητας για τις “μπίζνες” του Αριστείδη Φλώρου με τον στενό συνεργάτη και ανηψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθιστούν την περαιτέρω διερεύνιση σκοτεινών σημείων της υπόθεσης ακόμη πιο επιτακτική.

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος

Μόνο μία εβδομάδα έμεινε εκτός φυλακές ο Αριστείδης Φλώρος.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής προσήχθη στη ΓΑΔΑ, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι θα διαφύγει. Μετά την άσκηση έφεσης από τον εισαγγελέα Εφετών σε βάρος του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον 39χρονο κρατούμενο, η συνεδρίαση του συμβουλίου εφετών για την έκδοση βουλεύματος που θα ανέτρεπε το προηγούμενο, έγινε χθες αργά το βράδυ.

Οι δικαστές τελικά αποφάσισαν να κάνουν δεκτή την έφεση και με το διατακτικό του βουλεύματος πράγμα που σήμανε τη σύλληψη του 39χρονου.

Αμέσως, ο εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψη του επιχειρηματία και την επιστροφή του στις φυλακές. Το διατακτικό διαβιβάστηκε στη ΓΑΔΑ όπου και μετήχθη ο κρατούμενος, αρχικά ως προσαχθείς.

Ολη τη νύχτα ο Φλώρος κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Από εκεί θα μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Χαλκίδας.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Φλώρος, προσήχθη στη ΓΑΔΑ, καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν λόγο να πιστεύουν πως θα αποπειραθεί να διαφύγει της επερχόμενης σύλληψής του λόγω της έφεσης στο βούλευμα με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ίδιο αναφέρθηκε από τους αστυνομικούς ότι πρόκειται για απλή εξακρίβωση στοιχείων.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς «ψάχνει» για δωροδοκία

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανατίθεται η έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά υγείας του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδηγεί» πίσω στην φυλακή του κ. Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας που συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποδέχθηκε την πρόταση του Εισαγγελέα, προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, Λάμπρου Σοφουλάκη ο οποίος εισηγούμενος την ανατροπή του βουλεύματος που δέχθηκε την αποφυλάκιση Φλώρου, χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δικαστικού Συμβουλίου στην Χαλκίδα μάλιστα, ο κ. Σοφουλάκης υπέβαλε στους Εφέτες και δεύτερη συμπληρωματική πρόταση μετά την δημοσιοποίηση εγγράφων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που ήδη διερευνώνται και τις καταγγελίες της διοικήτριας του ιδρύματος.

Τα επίμαχα έγγραφα συμπεριλαμβάνονται πλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την έναρξη της ποινικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, φάκελος που διαβιβάζεται πλέον στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις Φλώρου, ζητάει ο ΙΣΑ

Ο ΙΣΑ αναμένει τα στοιχεία σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου για να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή μελών του

«Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου», αποκάλυψε η γιατρός για την υπόθεση Φλώρου

Οι εξελίξεις στην υπόθεση ήταν ραγδαίες, με τη γιατρό που φέρεται να υπέγραψε σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» να καταγγέλλει πως η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε και πως δεν συνάντησε ποτέ τον 39χρονο επιχειρηματία.

Παράλληλα και δεύτερος γιατρός που εμπλέκεται στην υπόθεση Φλώρου δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση και πως η υπογραφή του στα έγγραφα είναι πλαστή. Πρόκειται για τον Σπύρο Ζακυνθινό, διευθυντή Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση.

Με δήλωση στο ΝEWS 24/7, η Καλλιρόη Λάμπρου καταγγέλλει τα εξής:

«Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.

Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου».

Σχέση του ανιψιού και συμβούλου του Μητσοτάκη με την οικογένεια Φλώρου αποκαλύπτει το Documento

Ο ανιψιός και σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης, είναι και δικηγόρος της εταιρείας Energa της οικογένειας Φλώρου, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του το documentonews.gr.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη έχει καταθέσει στον ανακριτή της υπόθεσης Energa, Σπύρο Γεωργουλέα, ότι έως το 2012 συνεργάστηκε με την Energa στα πλαίσια της δικηγορικής του ιδιότητας.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του ήταν αυτός που είχε εμπλοκή στη δημιουργία των offshore εταιρειών.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις Μητσοτάκη με την υπόθεση Energa;

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αποκλειστικό δημοσίευμα του documentonews.gr για τον ανιψιό και σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν και άνθρωπος της οικογένειας Φλώρου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας documentonews, ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανιψιός του προέδρου της ΝΔ και στενός σύμβουλός του, είχε συνεργαστεί με τον όμιλο επιχειρήσεων Energa από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2012, ενώ είχε εμπλοκή και στη δημιουργία των offshore εταιρειών του ομίλου.

»Το ερώτημα που προκύπτει είναι, μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις με την υπόθεση Energa;

»Άραγε, είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου;».

Σχετικά άρθρα