Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστική “σφαλιάρα”: Έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου για τα πλαστά έγγραφα

Δικαστική “σφαλιάρα”: Έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου για τα πλαστά έγγραφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ENERGA, Άρης Φλώρος, Δικαιοσύνη, Σκάνδαλο,

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιστροφής τους στις φυλακές είναι πλέον ο Αριστείδης Φλώρος, μετά και την άσκηση έφεσης του βουλεύματος, με το οποίο απολύθηκε, αφού προηγήθηκε η παραγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφέρεται ότι το πιστοποιητικό αναπηρίας δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , Χαρ. Βουρλιώτης είναι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που ζήτησε από το Εφετείο Χαλκίδας να επανεξεταστεί ο φάκελος του καταδικασθέντα για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της επιστροφής του Αρ. Φλώρου στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Χαρ. Βουρλιώτης στην παραγγελία του αναφέρει πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι «προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Μάλιατα, εξηγεί ότι θα έπρεπε να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, και όχι να σημειώνεται -όπως έχει γίνει- μόνο πως το ποσοστό 35% αναπηρίας οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό». Κι αυτό γιατί δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ, το οποίο εξέδωσε την πιστοποίηση.

Στην Εισαγγελία Χαλκίδας θα διαβιβαστεί και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, το οποίο θέτει ζητήματα γύρω από τη σφραγίδα που έχει η ιατρική γνωμάτευση, χαρακτηρίζοντάς τη «ανυπόστατη». Πηγές αναφέρουν πως η απάντηση της διοικήτρια του Ευαγγελισμού θα διαβιβαςτεί στον προϊσταμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου προκειμένου να συσχετιστεί με την υπόλοιπη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την αποφυλάκιση Φλώρου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Το επόμενο βήμα είναι με τη συνδρομή ειρηνοδίκη, να ληφθούν καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεταο και να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη, για να επανεξεταστεί ο Αρ. Φλώρος.

Αποφυλάκιση με… πλαστά έγγραφα

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί αποκαλύφθηκε από το documentonews.gr πως ο Αριστείδης Φλώρος της Energa πέτυχε την αποφυλάκισή του με πλαστά ιατρικά έγγραφα

Η διοικήτρια του «Ευαγγελισμού» Π. Γκουλάκη – Μητσάκη με επίσημο έγγραφό της αναφέρει ότι η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον «Ευαγγελισμό», ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη».

Επιπλέον εξηγεί ότι δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, συνιστά σημαντικό γεγονός ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Το έγγραφο από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που υπογράφει η διοικήτριά του, αναφέρει αναλυτικά:

«Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

»Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

»Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ “ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ” είναι ανυπόστατη.

»Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

»Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

»Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας».

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Αριστείδης Φλώρος

Διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της επιστολής της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω γιατρός –που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Ευαγγελισμού-, δεν τον εξέτασε ποτέ, μολονότι όμως οι εξετάσεις άπνοιας πραγματοποιήθηκαν όντως στο εν λόγω νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις για 24 ώρες ως κρατούμενος και στη συνέχεια η σχετική γνωμάτευση απεστάλη από το νοσοκομείο στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού την οποία υπέγραφε ο κ. Ζακυνθινός υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος του Ευαγγελισμού.

Η βεβαίωση για τις παραπάνω εξετάσεις όπως υποστηρίζει βρίσκεται στον φάκελό του στο ΚΕΠΑ.

Σχετικά άρθρα