Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαθραία φάρμακα διακινούνταν στην Ελλάδα

Λαθραία φάρμακα διακινούνταν στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οικονομική Αστυνομία, Φάρμακα,

Λαθραία φάρμακα υψηλού κόστους, που διακινούνται παράνομα στην Ελλάδα και σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης ερευνά η Οικονομική Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε μία εταιρεία διαμεσολάβησης στη Βάρη και σε μία εταιρεία μεταφορών και αποθήκευσης στον Ασπρόπυργο βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος παραστατικών, από τα οποία προέκυψε ότι τα υπό έλεγχο φαρμακευτικά προϊόντα εισάγονταν παράνομα στην Ελλάδα από φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα στα Σκόπια.

Στη συνέχεια μεμονωμένα και σε μικρές ποσότητες αποστέλλονταν, μέσω των εν λόγω εταιρειών, σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ιταλία.

Η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία παράγει φαρμακευτικά σκευάσματα (για θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου κ.ά.), η αξία των οποίων τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά είναι ιδιαίτερα υψηλή και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα ανέρχεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Από την έρευνα στην έδρα της δεύτερης εταιρείας προέκυψε επίσης ότι εκτός από υπηρεσίες προσωρινής εναπόθεσης των διακινούμενων φαρμάκων, παρέχονταν και υπηρεσίες αποθήκευσης φαρμάκων, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ, γεγονός που αποτελεί διοικητική παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο έως 100.000 ευρώ.

Επιπλέον, από την παράνομη διακίνηση φαρμάκων, εκτός από τις ποινικές, προέκυψαν και φορολογικές παραβάσεις σχετικά με τη χονδρική πώληση φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση.

Η αξίας των διακινούμενων φαρμάκων και των διαφυγόντων φόρων, για τουλάχιστον δύο χρόνια υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά άρθρα