Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος από τη σύλληψη στελεχών της ΝΔ για κύκλωμα ελληνοποιήσεων

Σάλος από τη σύλληψη στελεχών της ΝΔ για κύκλωμα ελληνοποιήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Χρυσή Αυγή,

Σάλος έχει ξεσπάσει στο πανελλήνιο από τη σύλληψη δύο προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι μαζί με ακόμα 21 άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνται ότι μετείχαν σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, είκοσι τρία άτομα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αιρετοί -πρώην και νυν- της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικηγόροι Αθηνών, υπάλληλοι Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση σε έξι πόλεις της χώρας ως μέλη εγκληματικού δικτύου το οποίο δραστηριοποιούνταν στο πεδίο της παράνομης έκδοσης αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς, υπηκόους τρίτων χωρών.

Ένας εξ αυτών φέρεται να είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, και ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται επίσης ότι ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Επίσης, συνελήφθησαν και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.

Το κύκλωμα μάλιστα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Εκτός από το Μεσολόγγι και την Αθήνα , η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έλαβε χώρα στη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση από τον Μάρτιο με την εξάρθρωση κυκλωμάτων όπου συμμετείχαν από δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι αστυνομικοί.

Σχετικά άρθρα