Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγρια καταδίωξη τη νύχτα για τον Μπαρμπαρούση που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Εθνική

Άγρια καταδίωξη τη νύχτα για τον Μπαρμπαρούση που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Εθνική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κώστας Μπαρμπαρούσης, Χρυσή Αυγή,

Πρωτοφανής καταδίωξη από την ΕΛ.ΑΣ του αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, εξελίχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στον εθνικό άξονα Αθηνών-Πατρών.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή που έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πέρασε γύρω στις 9μμ τα διόδια της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου ακολουθούμενο απο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ με τον βουλευτή να αρνείται να σταματήσει!

Σύμφωνα με το agriniopress.gr το ίδιο σκηνικό, αναφέρουν πληροφορίες, επαναλήφθηκε και στην Ιόνια οδό, με τον βουλευτή να χάνεται από τους αστυνομικούς κοντά στο 40ο χιλιόμετρο του οδικου άξονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αποφεύγουν να βάλουν «μπλόκο» περιπολικών στην πορεία του βουλευτή με τον φόβο μην σημειωθεί τροχαίο ατύχημα στην «τρελή πορεία» του ΙΧ του Μπαρμπαρούση που κατευθύνεται στο Αγρίνιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

Διώκεται για κακούργημα

Για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας διώκεται πλέον ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (της Χρυσής Αυγής μέχρι το απόγευμα και πλέον ανεξάρτητος) Κ. Μπαρμπαρούσης, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές.

Προηγήθηκε η έρευνα για την υπόθεση μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.

Την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή.

Ο κ. Ζαχαρής ζητούσε να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Ακόμη, ζητούσε ακόμη να κινηθεί σε βάρος του πρώην πλέον βουλευτή της Χρυσής Αυγής η αυτόφωρη διαδικασία.

Πλέον η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο βουλευτής τις απογευματινές ώρες έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους αναφέροντας πως δεν συνελήφθη και πως βρισκόταν στην Αθήνα.

Οι έρευνες έχουν πλέον επικεντρωθεί στην περιοχή του Mεσολογγίου (κυρίως), του Αγρινίου και του Ξηρομέρου ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και στο χωριό του την Μπαμπίνη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση:

«Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας» τιμωρείται με κάθειρξη.

Σχετικά άρθρα