Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 14 συλλήψεις “τίναξε” η Αντιτρομοκρατική το “επαναστατικό ταμείο”

Με 14 συλλήψεις “τίναξε” η Αντιτρομοκρατική το “επαναστατικό ταμείο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Τρομοκρατία,

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση τα ξημερώματα της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες σε 14 άτομα που φέρονται να «τροφοδοτούσαν» το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Τα 14 εντάλματα σύλληψης είχε εκδώσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής και η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα.

Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Οι 11 είναι άνδρες και οι τρεις γυναίκες. Όλοι τους κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα χρήματα προέρχονταν από ληστείες και οι καταθέσεις γίνονταν σε λογαριασμό προσώπου που πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και επίθεση κατά πολιτικού προσώπου.

Ο λογαριασμός αυτός είχε ανοιχτεί με άλλο όνομα από το πραγματικό του συγκεκριμένου προσώπου και με πλαστά στοιχεία.

Οι αρχές αναζητούν τώρα τη διαδρομή του χρήματος, από τους συλληφθέντες έως το «επαναστατικό ταμείο». Οι καταθέσεις ήταν είτε μικροποσά είτε μεγαλύτερα. Όπως φαίνεται από την κίνηση του λογαριασμού, τα χρήματα διατίθονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους συλληφθέντες για τρομοκρατία είχε ανοίξει με ψεύτικα στοιχεία λογαριασμό τράπεζας, όπου οι υπόλοιποι έβαζαν χρήματα.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αντιτροκρατική είναι αν τα χρήματα του «επαναστατικού ταμείου» προέρχονταν από ληστείες τραπεζών. Δεν έχει αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο να γινόταν ακόμα και έρανος…

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Σχετικά άρθρα