Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ημαθία: Είχε υπεξαιρέσει ακόμη και χρήματα που είχαν δοθεί στην μνήμη νεκρών παιδιών

Ημαθία: Είχε υπεξαιρέσει ακόμη και χρήματα που είχαν δοθεί στην μνήμη νεκρών παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Αποστόλου Παύλου, Ημαθία,

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ο πρώην δήμαρχος στην Ημαθία, που καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 18 ετών για υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου.

Μόνο που ο Ελευθέριος Βαλαβάνης, που διετέλεσε δήμαρχος από το 2003 έως το 2006 στον άλλοτε δήμο Αποστόλου Παύλου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με την απόφαση υπεξαίρεσε ακόμη και τα χρήματα από χορηγία του ΟΠΑΠ, στην μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο δήμος Αποστόλου Παύλου είχε πάρει χορηγία από τον ΟΠΑΠ, ύψους 400.000 ευρώ, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των μαθητών από το Μακροχώρι Ημαθίας.

Τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί για τη βελτίωση αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα Ημαθίας (100.000 ευρώ) και την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στο Μακροχώρι (300.000 ευρώ).

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές, το δεύτερο έργο δεν έγινε ποτέ και το ποσό δεν βρέθηκε στα δημοτικά ταμεία, ενώ τα χρήματα για το πρώτο δεν δόθηκαν στον εργολήπτη.

Για την ιστορία στις 13 Απριλίου 2003 η είδηση ότι 21 μαθητές που επέβαιναν σε λεωφορείο είναι νεκροί παγώνει το πανελλήνιο!

Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα.

Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη.

Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές.

Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σχετικά άρθρα