Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα δίωξη στον ξάδελφο του Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Νέα δίωξη στον ξάδελφο του Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Νέα κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απαγγέλθηκε σε βάρος του πρώην συνεργάτη και εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη ,με αφορμή νέο έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έχει μπει στους λογαριασμούς του και συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, όταν ήταν υπουργός ο Ακης Τςοχατζόπουλος.

Το νέο έμβασμα εντοπίστηκε από τις Ελβετικές αρχές, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής και τις απαντήσεις που έφτασαν στη χώρα μας.

Για την υπόθεση διενήργησαν προκαρκτικη εξέταση οι εισαγγελείς Χ. Τζούρας και Σ. Μανώλης.

Ο Νίκος Ζήγρας πριν μερικούς μήνες καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, με τον κατηγορούμενο να ζητεί δοσοποίηση απο το δικαστήριο, λόγω των οικονομικών δυσχεριών που αντιμετωπίζει.

Για το ζήτημα ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος του Ν. Ζήγρα, επισήμανε πως «έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει.

Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία.

Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή».

Σχετικά άρθρα