Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ: Δύο αστυνομικοί μέλη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Σοκ: Δύο αστυνομικοί μέλη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκάρει η είδηση ότι 2 αστυνομικοί, ένας 26χρονος και ένας 34χρονος, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής ήταν μέλη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας.

Τα μέλη του κυκλώματος της παιδικής πορνογραφίας παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιώντας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο όπου και συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων και οι δύο αστυνομικοί.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση και οι οποίοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των πέντε εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σχετικά άρθρα