Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν εκδίδεται στην Τουρκία το μέλος του DHKP-C που συνελήφθη για τρομοκρατία στην Καλλιθέα

Δεν εκδίδεται στην Τουρκία το μέλος του DHKP-C που συνελήφθη για τρομοκρατία στην Καλλιθέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), Δικαιοσύνη, Καλλιθέα, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νέος Κόσμος, Συμβούλιο Εφετών, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών το αίτημα των τουρκικών Αρχών για την έκδοση του 60χρονου κουρδικής καταγωγής μέλος του DHKP-C, Μεχμέτ Ντογκάν, που μαζί με άλλους οκτώ ομογενείς του, είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Ευσταθίας Καπαγιάννη, η οποία στην αγόρευσή της τόνισε ότι έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Μεχμέτ Ντογκάν η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την Γαλλία.

«Προέκυψε από την προσκομιζόμενη απόφαση και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ότι στο πρόσωπό του υπάρχει το καθεστώς της συνθήκης της Γενεύης του 1951, καθώς ήδη η Γαλλία τον έχει ήδη αναγνωρίσει ως πρόσφυγα. Η συνθήκη υπερισχύει τόσο του Συντάγματός μας όσο και των υποχρεώσεων της Ελλάδας για την έκδοση.

Συνεπώς δεν επιτρέπεται η επαναπροώθηση στην Τουρκία για την οποία έχει ήδη κριθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του και θα υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση.

Επιπλέον αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι διώξεις που υπέστη στη χώρα του πιθανολογείται πως έγιναν για τα πολιτικά και φυλετικά του φρονήματα. Αν εκδοθεί υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του», είπε η Εισαγγελέας.

Το αίτημα έκδοσης για τον δεύτερο εκζητούμενο θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C είναι αποκηρυγμένη από το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, που την κατηγορεί για σχέσεις με την τουρκική ΜΙΤ και για τρομοκρατικές ενέργειες που υπονομεύουν την κουρδική εθνική υπόθεση.

Σχετικά άρθρα