Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O ισοβίτης Κώστας Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος

O ισοβίτης Κώστας Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Κώστας Πάσσαρης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο ισοβίτης Κώστας Πάσσαρης σκέφτεται να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο Άγιο Όρος. Αυτό φυσικά εάν το… επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τις προθέσεις του διαβόητου ισοβίτη αποκάλυψε στη Βουλή ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Ο τελευταίος είχε κληθεί στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα.

Εκεί ενημέρωσε τους βουλευτές για την κατάσταση στις φυλακές. Αλλά και για την μεταμέλεια που επιδεικνύουν κακοποιοί αλλά και εγκληματίες. Κάπου εκεί ήρθε στο προσκήνιο και ο Κώστας Πάσσαρης.

Ο Γερβάσιος Ραπτόπουλος είπε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κρατουμένων είναι η συνεχής απαξίωσή τους από τον κόσμο.

Μιλώντας για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία υποστήριξε οτι η αγάπη που προσφέρουν οι ιερωμένοι «μιλά» στις καρδιές των κρατουμένων.

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού, προτάχθηκε ο Κώστας Πάσσαρης. Ο κακοποιός που εκτίει την ποινή της φυλάκισης ισοβίου κάθειρξης σε μια φυλακή στα Καρπάθια Όρη στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.

“Φοβόμασταν μην μας πνίξει”

Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά» είπε ο αρχιμανδρίτης. Ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε:

«Αρχικά μέσα στη φυλακή μας είπε ο ιερέας όταν ήρθε τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε, γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει.

»Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι».

Ο πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι πρόσφατα, όταν έγινε μια εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών, εντός και εκτός Ελλάδος τηλεφώνησε ο Κώστας Πάσσαρης. Ο οποίος είπε:

«Απόψε εγώ θα κάνω πολύ προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία«.

«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν. Το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον.

»Ακόμη, κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος.

Και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του«. Αυτά είπε χαρακτηριστικά ο αρχιμανδρίτης.

Σχετικά άρθρα