Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το λαγωνικό που “επιστράτευσαν” για την κοκαϊνη των 70 εκατ. ευρώ (φωτο)

Αυτό είναι το λαγωνικό που “επιστράτευσαν” για την κοκαϊνη των 70 εκατ. ευρώ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δίωξη Ναρκωτικών, Εμπόριο Ναρκωτικών, Λιμενικό Σώμα, Ναρκωτικά, Σκύλος,

Το λαγωνικό του Λιμενικού σώματος στην Κρήτη, που έχει την βάση του στα Χανιά, είναι θυληκό και ακούει στο όνομα Μίσα. Ένα πανέξυπνο σκυλί ράτσας μαλινουά, έτοιμο πάντα να κάνει το καθήκον του όποτε και όπου το «καλέσουν» σε ολόκληρο το νησί.

Ο χειριστής της Μίσα περιέγραψε τη σχέση του με τον σκύλο, έδωσε ορισμένα στοιχεία για την εκπαίδευσή του και αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες της.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, πρόκειται για τον δεύτερο υπηρεσιακό σκύλο που εκπαιδεύει, με τον πρώτο να πεθαίνει στα 13 του χρόνια.

Η Μίσα είναι το «Α και το Ω» του λιμενικού σώματος στην Κρήτη, με τις επιτυχίες της στα 4,5 χρόνια να μετρούνται σε εκατοντάδες δικογραφίες.

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του Λιμενικού

Στην υπόθεση με το ναρκοπλοίο στην Αγία Γαλήνη, που έκρυβε ναρκωτικά αξίας 70 εκατ. ευρώ, ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας που σημείωσε τότε το Λιμενικό Σώμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, οφείλεται σε αυτό το πανέξυπνο σκυλί, και φυσικά στην αποτελεσματική του εκπαίδευση.

Το πλοίο είχε ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από το κλιμάκιο του Λ.Σ. επί πολλές ώρες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η πληροφορία για ναρκωτικά εντός αυτού υπήρχε. Έτσι η Μίσα ταξίδεψε μέχρι την Αγία Γαλήνη.

«Ο σκύλος βρήκε τα ναρκωτικά μέσα στο πρώτο λεπτό», λέει ο χειριστής της.

«Με το που μπήκαμε μέσα στο πλοίο πήγε και στάθηκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο και μου έδωσε την ένδειξη ότι κάτι υπήρχε κρυμμένο από κάτω. Είναι πολύ δύσκολο από ένα δουλεμένο σκυλί να κρύψεις ναρκωτικά, είναι θα έλεγα ακατόρθωτο», συμπληρώνει.

Ναρκωτικά επιμελώς κρυμμένα ή θαμμένα ή μέσα σε υγρά με διάφορες παραπλανητικές οσμές, είναι… παιχνιδάκι για τον εντοπισμό τους από τη Μίσα.

Η Μίσα είναι ο πρώτος σκύλος του Λιμενικού Σώματος που εκπαιδεύτηκε με τα πρότυπα του ευρωπαϊκού οργανισμού FRONTEX, πήγε στα Χανιά τριών μηνών, έγινε μια προ-εκπαίδευση για κάποιο διάστημα και έπειτα ταξίδεψε με τον χειριστή της στην Αθήνα για να περάσει από εκπαίδευση του ανωτέρου οργανισμού, για τρεις μήνες.

Σχετικά άρθρα