Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέλος DHKP-C: Μην με εκδώσετε – Ο Ερντογάν είναι ο Χίτλερ της Τουρκίας

Μέλος DHKP-C: Μην με εκδώσετε – Ο Ερντογάν είναι ο Χίτλερ της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νέος Κόσμος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ζήτησε  από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ο 60χρoνος Τούρκος υπήκοος (κουρδικής καταγωγής) Ντοκάν Μεμέτ, ένας εκ των 9 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C που είχαν συλληφθεί, ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι συλλήψεις είχαν γίνει λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη οργάνωση και τα μέλη της έχει αποκηρύξει το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα. Τους θεωρούν προβοκάτορες και πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που με τυφλή τρομοκρατία υπονομεύουν τον κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

«Πέρασα 20 χρόνια από τη ζωή μου στις φυλακές της Τουρκίας. Έχω μαζέψει κομμάτια των συμφοιτητών μου όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο. Έριξαν βόμβες.

»Εφτά συμφοιτητές μου κομματιάστηκαν. Γιατί; Ζητάγαμε την ελευθερία της χώρας μας. Το 2015 στο Ντιγιαρμπακίρ έγιναν τα ίδια, με το Πολυτεχνείο εδώ.

»Μπορείτε να κατηγορήσετε εκείνους του φοιτητές σας;

»Πριν το 2000 είχα δυο μάτια, τώρα έχω 1. Έχω ακόμα κομμάτια βόμβας στο κορμί μου.

»Όταν ήμουν στη φυλακή, άνθρωποι τότε από το ίδιο κελί δολοφονήθηκαν δίπλα μου.

»Όπως αντισταθήκατε στους Γερμανούς, σε ένα φασιστικό καθεστώς, έτσι κι εμείς κάνουμε τώρα», είπε.

Συγκρίνοντας τον Ερντογάν με τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο είπε πως η μόνη διαφορά τους είναι στα ρούχα, καθώς ο δεύτερος φόραγε στρατιωτική στολή.

Σημειώνεται ότι το αίτημα έκδοσης αφορά σε ποινή τριών ετών που έχει επιβληθεί στον συλληφθέντα, για υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

«Αγαπάω τη χώρα και το λαό μου αλλά λόγω των διώξεων και του ότι κινδύνευε η ζωή μου αναγκάστηκα να φύγω το 2011. Πήγα στη Γαλλία και εκεί αναγνωρίστηκα ως πολιτικός πρόσφυγας.

»Αγωνίστηκα και στη Γαλλία κατά του φασιστικού καθεστώτος ως δημοσιογράφος, μέσω άρθρων διαλέξεων. Ήρθα στην Ελλάδα το 2013-2014. Δεν θέλω να σας προκαλέσω λύπη, αλλά απαιτώ δικαιοσύνη από εσάς.

»Υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά σας. Ή θα υπακούσετε στις προσταγές του φασιστικού κόμματος ή θα αποδείξετε ότι είστε παιδιά αυτών που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού. Ο Ερντογάν είναι ο Χίτλερ της Τουρκίας», πρόσθεσε ακόμα ο 60χρόνος.

Την Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών κατέθεσαν και μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο εκζητούμενος διώκεται για πολιτικούς λόγους, για τα «πιστεύω» του.

Η Τουρκία επιχειρεί να του φορτώσει αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου είπαν, ενώ σημείωσαν ότι η Γαλλία του έχει χορηγήσει ήδη πολιτικό άσυλο κάτι που δεν θα έκαναν για έναν τρομοκράτη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, ενώ για τον δεύτερο κουρδικής καταγωγής εκζητούμενο αναβλήθηκε η συζήτηση για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα των συνηγόρων του προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία.

Από τις Τουρκικές Αρχές υπάρχει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμα συλληφθέντα ωστόσο η συζήτηση γι’ αυτόν αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2018.

Σχετικά άρθρα