Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινική δίωξη για απιστία σε 9 άτομα για ζημία 15 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Ποινική δίωξη για απιστία σε 9 άτομα για ζημία 15 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, Ποινική Δίωξη,

Ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος 9 προσώπων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ την περίοδο 2012-2014, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο ύψους 15 εκατ. ευρώ, καθώς με δύο αποφάσεις τους επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το «πράσινο» φως για την επιβολή του.

Σχετικά άρθρα