Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο φονιάς της Ζέμπερη εμπλέκει τρίτο πρόσωπο – “Φοβάμαι για τη ζωή μου”

Ο φονιάς της Ζέμπερη εμπλέκει τρίτο πρόσωπο – “Φοβάμαι για τη ζωή μου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαστήρια Ευελπίδων, Δολοφονίες, Θεοδώρα (Δώρα) Ζεμπέρη,

Ο καθ΄ομολογίαν του δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική απολογία.

Η συμπληρωματική απολογία κρίθηκε απαραίτητη μετά από τα δυο υπομνήματα τα οποία υπέβαλε ο 58χρονος και στα οποία διατυπώνει νέους ισχυρισμούς και εκδοχές για την στυγερή δολοφονία της 32χρονης κοπέλας μέσα στο Β. νεκροταφείο.

Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης επανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες την εκδοχή που έχει παρουσιάσει στα υπομνήματά του ότι δυο άλλοι άνδρες είναι και οι φυσικοί αυτουργοί που του «παρήγγειλαν» την δολοφονία με αμοιβή 30.000 ευρώ και αυτοί που αποτελείωσαν την άτυχη Δώρα μέσα στο νεκροταφείο.

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης άνευ δικηγόρου,εμφανίστηκε στον τακτικό ανακριτή.

Ερωτηθείς βγαίνοντας δεν απάντησε αν εμμένει στις «καταγγελίες» του ωστόσο ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο 58χρονος επανέλαβε και τους ισχυρισμούς του ότι έχει ζητήσει να μπει και σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.

“Φοβάμαι για τη ζωή μου”

Γι’ αυτό τον λόγο ζήτησα να με μεταφέρουν σε άλλη φυλακή. Εσείς θα κρίνετε τι πρέπει να γίνει με μένα. Φοβάμαι για την ζωή μου, θα το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Δεν ψάχνω ούτε άλλοθι, ούτε ελαφρυντικό. Αρκεί να μαθευτεί η αλήθεια δημόσια και να τιμωρηθούν. Εσείς θα κρίνετε και αν πρέπει να μπω σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων» φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Ο δικηγόρος κ. Λύτρας, είπε ότι στη νέα του κατάθεση ο Σοροπίδης υποστήριξε πως οι δύο άγνωστοι είναι όχι μόνο οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αλλά και οι πραγματικοί δράστες, καθώς αυτός μόνο την τραυμάτισε, αλλά δεν μπόρεσε να δει ποιος από τους δύο εντολείς του, ο «Χάρης» ή ο «Ψηλός», ήταν αυτός που τη σκότωσε.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης, πάντως, έχει ανοίξει και προς την πλευρά των φακέλων που είχε στα χέρια της η Δώρα, με τον ανακριτή να καλεί σε κατάθεση συνεργάτες και προϊσταμένους της άτυχης εφοριακού. Σκοπός, να ερευνήσει εάν υπάρχει διασύνδεση της δολοφονίας με κάποια από τις υποθέσεις που είχε στα χέρια της.

Σχετικά άρθρα