Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες οδηγίες περιείχε το σημειωματάριο των Κούρδων που βρέθηκε στην Καλλιθέα

Ποιες οδηγίες περιείχε το σημειωματάριο των Κούρδων που βρέθηκε στην Καλλιθέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Καλλιθέα, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Ένα στρατιωτικό σημειωματάριο που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική κατά τη διάρκεια της εφόδου σε σπίτια που διέμεναν Κούρδοι, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν.

Ολοι τους λειτουργούσαν βάσει οδηγιών. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, οι κινήσεις που έκαναν, το πώς κυκλοφορούσαν στους δρόμους για να αποφεύγουν τους ελέγχους, τα ρούχα που θα έπρεπε να φορούν, αλλά ακόμα και το πώς θα έπρεπε να χρησιμοποιούν και να φυλάσσουν τα όπλα ήταν γραμμένα στο εγχειρίδιο που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων του DHKP-c.

Συγκεκριμένα, το εγχειρίδιο βρέθηκε στο σπίτι της Καλλιθέας.

Στο στρατιωτικό σημειωματάριο ήταν γραμμένος ο τρόπος ντυσίματος, μετακινήσεων, ακόμα και τα συνθηματικά που θα έπρεπε να γνωρίζουν. Συγκεκριμένα αναφερόταν πως όταν βγαίνουν από το σπίτι να είναι «νόμιμοι» και να έχουν πάντα μαζί τους τα χαρτιά παραμονής τους ώστε να μην κινήσουν υποψίες σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο.

Θα έπρεπε να ακολουθούν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος, και να φορούν πουκάμισο, παντελόνι και καλυμμένα χέρια και πόδια, με γάντια και περιπόδια.

Τα συνθηματικά για το άνοιγμα των εισόδων στους συντρόφους τους ήταν να χτυπούν τρεις φορές και να περιμένουν απάντηση.

Επίσης, στα σπίτια διαμονής τους να αφήνουν ανοικτά τα φώτα έως τις 22:00 το βράδυ και στη συνέχεια μόνο ένα, ως ένα «σήμα» για τους υπόλοιπους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημειωματάριο περιλαμβάνονταν οδηγίες για τη χρήση, τη λύση και φύλαξη του οπλισμού, με την επισήμανση ότι δεν «σημαδεύει ποτέ κατά του λαού».

Σχετικά άρθρα