Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έβγαλαν “λαγό” στα Εξάρχεια: Πώς συνδέεται 43χρονος με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Έβγαλαν “λαγό” στα Εξάρχεια: Πώς συνδέεται 43χρονος με τους Πυρήνες της Φωτιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Εξάρχεια, Ομάδα ΔΙΑΣ, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Τρομοκρατία,

Ενας 43χρονος που κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ήταν ανάμεσα στους τέσσερις προσαχθέντες από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην κατάληψη GARE στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν για αρκετή ώρα μέσα στο κτίριο στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζήτησε ευρήματα στον χώρο και προσπάθησε να συλλέξει τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί των ΜΑΤ, άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, της άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙΑΣ κατέκλυσαν την περιοχή και εισήλθαν στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να το αδειάσουν, πιάνοντας στον… ύπνο τα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, τα οποία δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσά τους ήταν και ο 43χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί σε μπυραρία στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε κατηγορηθεί τότε ως μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η σύλληψή του μαζί με άλλα τέσσερα άτομα είχε γίνει τον Μάιο του 2013 λίγους μήνες μετά τις συλλήψεις των «Πυρήνων». Οι συγκεκριμένοι συλληφθέντες τότε είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι χθεσινοί προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ την ίδια στιγμή υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σημείο από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αρχές ερευνούν αν συνδέονται με κάποια υπόθεση του παρελθόντος και αν σχετίζονται και με άλλες καταλήψεις.

Σχετικά άρθρα