Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Είναι κλειστά τα σύνορα με Αλβανία, δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα»

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Είναι κλειστά τα σύνορα με Αλβανία, δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Αστυνομία, Δολοφονίες, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, Φυλακές,

Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που περιλαμβάνονται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στα οποία περιγράφονται οι στιγμές μετά το έγκλημα και η προσπάθεια για απόδραση στην Αλβανία.

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για μυστικά ραντεβού στη φυλακή μεταξύ πρωταγωνιστών της υπόθεσης, συναντήσεις στο Περιστέρι των δύο δραστών με γυναίκα συνεργό τους, που διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς και αναφορές των εμπλεκομένων σε μυστικούς λογαριασμούς τραπεζών στην Κύπρο.

Ο 52χρονος ποινικολόγος δολοφονήθηκε το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορούνται δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 32 και 30 ετών, και ως ηθικοί τρεις κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού.

«Περιμένω τα παιδιά να με περάσουν στην Αλβανία για να φύγω. Είναι κλειστά τα σύνορα και δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα.

Περιμένω να ηρεμήσει λίγο αυτό που έχει γίνει και να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί είναι κλειστοί. Μέχρι ένα μήνα θα κάτσω κλεισμένος εδώ. Δεν θα μου στέλνεις μηνύματα, ούτε τίποτα».

Όπως γράφει η «Καθημερινή», έντεκα μέρες μετά τον φόνο του 52χρονου ποινικολόγου, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών κατέγραφαν τις συνομιλίες του «ψηλού», του 32χρονου Αλβανού, που πυροβόλησε στο στήθος και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφθασαν στα ίχνη του από δακτυλικό αποτύπωμά του, που βρέθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του δικηγορικού γραφείου του 52χρονου ποινικολόγου στην οδό Ασκληπιού.

Ο 32χρονος ήταν κρατούμενος των φυλακών Κασσάνδρας απ’ όπου απέδρασε αρχές Σεπτεμβρίου, παραβιάζοντας τακτική άδεια.

Μετά την ανίχνευση του αποτυπώματός του στη σκηνή του εγκλήματος, αστυνομικοί έκαναν άρση απορρήτου στον αριθμό που είχε δηλώσει στη φυλακή ως τηλέφωνο επικοινωνίας και εντόπισαν το στίγμα του, σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπος, έξω από την Πάτρα.

Αμέσως, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα στην οποία μετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου τον εντόπισαν να βγαίνει από τον καταυλισμό μέσα σε ένα Audi, στο οποίο επέβαιναν η σύντροφός του και δύο ακόμα άτομα.

Στην προανακριτική κατάθεσή του στην αστυνομία, ο καθ’ ομολογίαν δράστης είπε ότι μαζί με τον συνεργό του είχαν παραλάβει από άγνωστη κοπέλα που είχαν συναντήσει στο Περιστέρι 3.000 ευρώ ως προκαταβολή για να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο.

Περιέγραψε τη γυναίκα ως «κοντού αναστήματος, με ξανθά μαλλιά, λίγο εύσωμη, ηλικίας 27-28 ετών».

Οπως είπε, τους παρέδωσε τα χρήματα λέγοντας, «πάρτε αυτά τα λεφτά, ξέρετε πολύ καλά για ποιο πράγμα είναι».

Σε φωτογραφίες που του παρουσίασαν οι αστυνομικοί, ο 32χρονος δράστης υπέδειξε τον 30χρονο Αλβανό συνεργό του (πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία), ως αυτόν που το μοιραίο απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου συνομίλησε με τον Ζαφειρόπουλο, προφασιζόμενος ότι ενδιαφερόταν για την υπεράσπιση συγγενικού του προσώπου που είχε δήθεν συλληφθεί για ληστείες.

Αποκαλύπτεται, μάλιστα, ότι ο «κοντός», όπως ήταν το ψευδώνυμο του καταζητούμενου συνεργού, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τον φόνο, είχε θέσει υπό παρακολούθηση το γραφείο του ποινικολόγου, καταγράφοντας τις κινήσεις έξω απ’ αυτό.

Σχετικά άρθρα