Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DNA στη φωτοβολίδα που “ξεκάρφωσαν” από το πόδι της δικηγόρου, “μαρτυρά” τους κουκουλοφόρους

DNA στη φωτοβολίδα που “ξεκάρφωσαν” από το πόδι της δικηγόρου, “μαρτυρά” τους κουκουλοφόρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Δικηγόροι, Εξάρχεια, Επίθεση Μολότοφ, Μολότοφ,

Οπτικό υλικό πριν και μετά το χτύπημα με τη φωτοβολίδα, στα επεισόδια της Παρασκευής στα Εξάρχεια, από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά μία δικηγόρος, αναζητεί η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Oι αρχές έχουν ξεχωρίσει δύο νεαρούς κουκουλοφόρους, από τα βίντεο τηλεοπτικών σταθμών, ως υπόπτους της επίθεσης σε βάρος της δικηγόρου, και αναζητούν πιο καθαρά «πλάνα» προσώπου, στην προσπάθεια εντοπισμού της ταυτότητας του ενός.

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας έχει συλλέξει σημαντικά ευρήματα από τα σημεία των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και το επίμαχο στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Έχουν εντοπίσει δύο ναυτικές φωτοβολίδες, τρεις αυτοσχέδιους πυροσωλήνες εκτόξευσής τους, δύο «βλήματα» των φωτοβολίδων (το ένα από το πόδι του θύματος), μαχαίρι, βόμβες μολότοφ, μπλούζες, μπουφάν και κουκούλες.

Όλα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό γενετικού υλικού που θα δώσει ώθηση στις αστυνομικές έρευνες.

Ο σοβαρός τραυματισμός της 55χρονης δικηγόρου προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, κατά αγνώστων ασκήθηκε δίωξη και για εμπρησμό από πρόθεση που αφορά στο κάψιμο ενός αυτοκινήτου στην περιοχή.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν συνολικά 12 άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Δυο από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Οι άλλοι δέκα θα καθίσουν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σχετικά άρθρα