Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μίλησε” το καλάσνικοφ – Ποιοι είναι πίσω από την επίθεση έξω από το ΠΑΣΟΚ

“Μίλησε” το καλάσνικοφ – Ποιοι είναι πίσω από την επίθεση έξω από το ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Εξάρχεια, Επίθεση Καλάσνικοφ, ΠΑΣΟΚ, Τρομοκρατία,

Ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια το καλάσνικοφ της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που χρησιμοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το ίδιο όπλο (τύπου Καλάσνικοφ) χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25/5/2014, στην επίθεση κατά κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού στις 31/07/2016, καθώς επίσης και σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10/01/2017.

Η αστυνομία αναφέρει ότι στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνεχίζονται οι έρευνες από την αντιτρομοκρατική.

Τα πρώτα λόγια του σκοπού

«Τον είδα να έρχεται με προτεταμένο το όπλο. Φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Ηταν ψηλός, περίπου 1.85 ύψος. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ. Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολόνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα», είπε στους συναδέλφους του ο σκοπός, λίγο μετά την επίθεση.

«Ήθελαν νεκρούς»

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήθελαν αίμα. Ήθελαν νεκρούς».

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στις 10 Ιανουαρίου 2017 είχε πυροβολήσει με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ, μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά δύο αστυνομικοί. Και τότε αρχικά στόχος ήταν ο αστυνομικός «παρατηρητής», ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος γλιτώνοντας τα δολοφονικά πυρά.

Επικοινωνία Τσίπρα – Τόσκα για την επίθεση

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει πως «καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη

2 Νοεμβρίου 1991: Η «17 Νοέμβρη» αποφασίζει να χτυπήσει με ρουκέτα το λεωφορείο των ΜΑΤ που βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σκοτώθηκε ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης.

31 Μαρτίου 1999: Επίθεση με ρουκέτα της «17 Νοέμβρη». Η ρουκέτα χτύπησε στον πρώτο όροφο των γραφείων και εξοστρακίστηκε χωρίς να σφηνωθεί σε σταθερό αντικείμενο και να εκραγεί.

25 Μαΐου 2014: Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» πυροβολεί δύο φορές με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

10 Ιανουαρίου 2017: Η ίδια οργάνωση πυροβολεί και πάλι με καλάσνικοφ εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Σχετικά άρθρα