Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Προπηλάκισαν μέχρι και δόκιμους αξιωματικούς

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Προπηλάκισαν μέχρι και δόκιμους αξιωματικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Επίθεση Μολότοφ, Μοναστηράκι,

Επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων σημειώθηκε το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος κατά την αντισυγκέντρωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση οργανώσεις της ακροδεξιάς που διαμαρτύρονται στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη φωτοβολίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

Επίθεση με μολότοφ και στα Εξάρχεια

Επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν κουκουλοφόροι και στα Εξάρχεια , σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι άγνωστοι πραγματοποίησαν καταδρομικού τύπου επίθεση, πέταξαν τις μολότοφ και εξαφανίστηκαν.

Προπηλάκισαν δόκιμους αξιωματικούς

Νέο κρούσμα βίας το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας την ώρα των επεισοδίων στο Σύνταγμα. Ομάδα νεαρών εντόπισε δύο δόκιμους αξιωματικούς της σχολής Ευελπίδων κοντά στο σταθμό στο Μοναστηράκι, τους θεώρησαν… ακροδεξιούς και τους επιτέθηκαν.

Οι δύο δόκιμοι αξιωματικοί βρήκαν καταφύγιο σε κοντινή καφετέρια, όπου και τους παρέλαβε ασθενοφόρο, καθώς έφεραν ελαφρά τραύματα από την επίθεση. Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τη συγκέντρωση ακροδεξιών κατά του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου και την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών.

Η κατάσταση στην περιοχή ήταν τεταμένη, καθώς νωρίτερα σημειώθηκαν και συμπλοκές, όπως επίσης και μικροεπεισόδια με έναν τραυματία στο Σύνταγμα, ενώ αργότερα έγιναν επεισόδια και στα Εξάρχεια, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά άρθρα