Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους στην Αλεξανδρούπολη – Είχε έρθει στη χώρα μας ως πρόσφυγας

Συνελήφθη τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους στην Αλεξανδρούπολη – Είχε έρθει στη χώρα μας ως πρόσφυγας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λέρος, Νοσοκομεία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Ωραιόκαστρο,

Ανησυχία προκαλεί η είδηση της σύλληψης ενός 30χρονου τζιχαντιστή στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου.

Στη συνέχεια διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, ενώ κατέληξε σε καμπ προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση.

Όταν πήγε στην Υπηρεσία Ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη.

Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σύμφωνα με το alexpoli.gr.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα, στο οποίο και εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα για τη δράση του στη Συρία.

Επίσης, εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε.

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο τζιχαντιστής ίσως και σήμερα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σχετικά άρθρα