Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Αρμένιος που δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς σε κομμωτήριο στον Κορυδαλλό

Τι είπε ο Αρμένιος που δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς σε κομμωτήριο στον Κορυδαλλό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κορυδαλλός,

Για μαφιόζικο χτύπημα μιλά η αστυνομία αναφερόμενη στους πυροβολισμούς έξω από κομμωτήριο στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τρίτης που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια 29χρονη που έπινε ανυποψίαστη τον καφέ της στην περιοχή. Ο 24χρονος Αρμένιος κουρέας έδωσε και την πρώτη του κατάθεση στις αρχές για το αιματηρό περιστατικό .

Το μυστήριο για το κίνητρο των δραστών παραμένει, καθώς, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, στην κατάθεσή του ο 24χρονος Αρμένιος κουρέας ισχυρίστηκε ότι δεν αναγνώρισε κανέναν από τους δράστες, αφού τους έβλεπε για πρώτη φορά στη ζωή του.

Ο ίδιος μαζί με φίλους του καθόταν π λίγο μετά τις 23.30 της περασμένης Τρίτης –όπως συνηθίζει να κάνει τα καλοκαιρινά βράδια- στην οδό Ταξιαρχών, έξω από το κλειστό κατάστημά του, όταν ξαφνικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, περίπου 8-10 άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Κατά τη διαφυγή τους δύο από αυτούς έβγαλαν πιστόλια και άρχισαν να πυροβολούν προς το κουρείο.

Μία από τις σφαίρες πέτυχε στην κοιλιακή χώρα 29χρονη γυναίκα που βρισκόταν σε διπλανή καφετέρια μαζί με φίλο της και η οποία νοσηλεύεται (μετά από χειρουργική επέμβαση) εκτός κινδύνου στο Αττικό Νοσοκομείο. Η σφαίρα προήλθε από ευθεία βολή, πιθανότατα από μία άστοχη κίνηση του ενόπλου.

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας προς τον Αρμένιο για το κατά πόσο είχε διαφορές για οποιονδήποτε λόγο με κάποιον, εκείνος απάντησε ότι δεν είχε ανοιχτά μέτωπα με κανέναν και ότι η επίθεση ήταν απρόκλητη. Από την έρευνα των αστυνομικών στο σημείο της επίθεσης διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν από δύο διαφορετικά πιστόλια διαφορετικών διαμετρημάτων. Τρύπες βρέθηκαν τόσο στην τζαμαρία του κουρείου όσο και στον τοίχο.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα διαπιστώσει το επόμενο διάστημα αν τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι στο παρελθόν σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη συλλογή οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της πλατείας Ελευθερίας και της οδού Ταξιαρχών, σε μία προσπάθεια να βρεθούν τα πρόσωπα των ατόμων που επιτέθηκαν στο κατάστημα είτε κατά την εμφάνισή τους στο σημείο είτε κατά τη διαφυγή τους.

Μετά το περιστατικό άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν από το σημείο έξι άτομα, τα οποία, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθερα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες της επίθεσης μιλούσαν ελληνικά και έδειχναν να έχουν μίσος απέναντι στα άτομα που έβριζαν.

Το περιστατικό στον Κορυδαλλό έρχεται να προστεθεί στη λίστα με άλλα συμβάντα με «αδέσποτες» σφαίρες. Τον περασμένο Ιούνιο ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από «αδέσποτη» σφαίρα, καθώς έπαιζε στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει την οργή των κατοίκων που ξεκίνησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας καλύτερη αστυνόμευση. Λίγο καιρό μετά σφαίρα καρφώθηκε σε σπίτι οικογένειας στην οδό Θεοφυλάχτου στο Μενίδι. Στο σημείο έπαιζε ένα 14χρονο κορίτσι που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η βολή ήταν ευθεία από απόσταση που δεν ξεπερνούσε τα 100 μέτρα. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και περιστατικό τραυματισμού μοτοσικλετιστή, υπαλλήλου ναυτιλιακής εταιρίας, στη Δραπετσώνα, ο οποίος δέχθηκε μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι ενώ βρισκόταν εν κινήσει.

Αρχικά, αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για σκάγι από κυνηγετική καραμπίνα αλλά στη συνέχεια, μετά την εξέταση του αντικειμένου από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, αναφέρθηκε ότι είναι πιθανό να μην πρόκειται για σκάγι αλλά για κομμάτι από ρουλεμάν.

Σχετικά άρθρα