Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλύψεις σοκ για το φόνο στο Λαγανά: Τον χτυπούσαν 10 άτομα μέχρι θανάτου

Αποκαλύψεις σοκ για το φόνο στο Λαγανά: Τον χτυπούσαν 10 άτομα μέχρι θανάτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δολοφονίες, Ζάκυνθος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τουρίστες,

Με την άγρια δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά ασχολούνται στα ξένα ΜΜΕ.

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνουν ακόμα και δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ που καλούν τις ελληνικές αρχές για να μάθουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 22χρονος.

Η οικογένεια του νέου έδωσε μάλιστα γραπτή δήλωση στον ιστότοπο mystatesman.com, αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

«Φανταστικό παιδί. Κάποιος με μεγάλο μέλλον», λέει ο γείτονας του Bill Norton.

«Σκόπευε να ξεκινήσει τη δική σειρά ρούχων. Είχε καταφέρει να ταξιδέψει πολύ στον κόσμο, κι ας ήταν 22 ετών. Πιστεύω ότι ήταν το δεύτερο ή τρίτο υπερπόντιο ταξίδι του», προσθέτει.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του θύματο.

«Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους του και την οικογένειά του. Μπορώ μόνο να φανταστώ τη βαθιά τους λύπη. Είναι πάντα μια τραγωδία όταν μια νεαρή ζωή σταματά πριν καλά ξεκινήσει», λέει.

Το χρονικό του άγριου φονικού

Νεκρός έπεσε τα ξημερώματα σε κεντρικό δρόμο του Λαγανά Ζακύνθου μετά από συμπλοκή ένας 22χρονος Αμερικανός τουρίστας που διασκέδαζε σε πολυσύχναστο μπαρ.

Όλα άρχισαν στις 3:15 τα ξημερώματα, όταν δύο παρέες, μία Αμερικανών και μία Σέρβων άρχισαν να διαπληκτίζονται μέσα στο μπαρ.

Κάποια στιγμή κι ενώ τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, τον λόγο πήρε ο ηλικίας 32 ετών σερβικής καταγωγής και βρετανικής υπηκοότητας υπεύθυνος του καταστήματος και μπράβος.

Ο μπράβος αρχίζει να χτυπά με μανία τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα, ο οποίος βγήκε έξω από το μαγαζί και άρχισε να τρέχει.

Ο μπράβος μαζί με έναν 34χρονο Έλληνα μπάρμαν άρχισαν να τον καταδιώκουν, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα από τον άγριο ξυλοδαρμό ο τουρίστας έπεσε αναίσθητος στη μέση του δρόμου.

Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε με βαριές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Συλλήψεις

Άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή στον Λαγανά τα ξημερώματα της Παρασκευής όπως μετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.

Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού.

Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Σχετικά άρθρα