Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύκλωμα υποχρέωνε γυναίκες να εκδίδονται με πελάτες νυχτερινών κέντρων

Κύκλωμα υποχρέωνε γυναίκες να εκδίδονται με πελάτες νυχτερινών κέντρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Ιερόδουλες, Πορνεία, Σύμφωνο Συμβίωσης,

Κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν τόσο στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από την Ουκρανία, σε κέντρα διασκέδασης, όσο και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην Ελλάδα, μέσω της σύναψης εικονικών συμφώνων συμβίωσης, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Απριλίου, επτά άτομα, εκ των οποίων πέντε Έλληνες ηλικίας από 41 έως 51 ετών και δύο γυναίκες υπήκοοι Ουκρανίας.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επιπλέον 10 άτομα, εκ των οποίων επτά 7 Έλληνες, μία Ελληνίδα και δύο αλλοδαπές υπήκοοι Ουκρανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί εκδιδόμενων προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν ένας 44χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον εντοπισμό των γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, στρατολογούσε κυρίως υπηκόους Ουκρανίας οι οποίες βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους τις έπειθε να τις μεταφέρει στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα της Αττικής και φρόντιζε να τις νομιμοποιεί συνάπτοντας εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Ακολούθως, με τη συνδρομή των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση τους, υποχρεώνοντας αυτές να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, τα οποία διαχειρίζονταν οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο 44χρονος παραλάμβανε χρηματικά ποσά τόσο από τα έσοδα της γενετήσιας εκμετάλλευσης των γυναικών όσο και από την «τακτοποίηση» των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Περαιτέρω, για την νομιμοποίηση της παραμονής των γυναικών στην Ελλάδα, τα μέλη εντόπιζαν επ’ αμοιβή άτομα με τα οποία προέβαιναν στην σύναψη των εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 1.530 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος εγγράφων σχετικών με τα σύμφωνα συμβίωσης καθώς τις άδεις διαμονής και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα