Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιους είχαν στο στόχαστρό τους Ρούπα και συνεργοί – Στα “κιτάπια” και ο Τσίπρας

Ποιους είχαν στο στόχαστρό τους Ρούπα και συνεργοί – Στα “κιτάπια” και ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αντώνης Σαμαράς, Αστυνομία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Μαζιώτης, Οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Πόλα Ρούπα, Τρομοκρατία,

«Πρόχειρα χαρτιά» με ονόματα πολιτικών, με πρώτο-πρώτο αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα σημειώματα αυτά εκτός από το όνομα του πρωθυπουργού υπήρχαν και τα ονόματα πρώην πρωθυπουργών, όπως αυτό του Αντώνη Σαμαρά, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών προσώπων.

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. δεν τα αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ενδείξεις στοχοποίησης.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ανεπισήμως ότι κατά την επιχείρηση σύλληψης της Πόλας Ρούπα “βρέθηκαν στο σπίτι της σημειώματα με τα ονόματα του πρωθυπουργού, πρώην πρωθυπουργών, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων”.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν το γεγονός ότι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν αξιολογούν “ως σοβαρά” τα συγκεκριμένα ευρήματα ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικώς ότι πρόκειται για επιχειρησιακά σχέδια επιθέσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των άλλων ονομάτων βρίσκονται και αυτά των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερες σημειώσεις αφορούσαν στοιχεία αυτοκινήτων και μετακινήσεων αλλά και κάποιες διευθύνσεις του Αντ. Σαμαρά και λιγότερες του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες στις έρευνες εκτιμούν ως ασθενέστερη την πιθανότητα η Π. Ρούπα και ίσως οι συνεργοί της να ετοίμαζαν κάποιο εντυπωσιακό χτύπημα εναντίον του Αντ. Σαμαρά ή του Κυρ. Μητσοτάκη λόγω του ότι η Ρούπα δεν θα διακινδύνευε στην παρούσα φάση για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Τσουβαλά, για τα σχέδια της Πόλας Ρούπα σε βάρος του.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα νωρίτερα το πρωί της Τρίτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τους οποίους επίσης ενημέρωσε για τα ευρήματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ήταν κατά πληροφορίες δύο από τα ονόματα που βρέθηκαν στις σημειώσεις της 48χρονης Ρούπα.

Πληροφορίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του vima.gr στην κατοικία της Ρούπα στην Ηλιούπολη όπου και συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε «σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς».

«Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις σημειώσεις της Ρούπα είχαν βρεθεί αναφορές σε επιχειρηματίες και πολιτικούς με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ «να προσπαθούν να αναλύσουν αυτά τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων».

Σχετικά άρθρα