Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά της Ρούπα – Γιατί κατηγορείται

Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά της Ρούπα – Γιατί κατηγορείται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Δικαστήρια Ευελπίδων, Νίκος Μαζιώτης, Οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Πόλα Ρούπα, Τρομοκρατία,

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης, που συνελήφθη μαζί της στο σπίτι της Ηλιούπολης, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα.

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο η Ρούπα φώναξε:

«Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλίκια. Ειναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρόνων παιδί».

Οι διώξεις οι οποίες ασκήθηκαν δεν αφορούν σε συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών, με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

Δίωξη ασκήθηκε επίσης για διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Στο πλευρό της Πόλα Ρούπα βρέθηκαν η μητέρα και η αδελφή της, οι οποίες βρίσκονταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφοριες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Η δήλωση Ρούπα

Την άρνησή της να απολογηθεί ξεκαθαρίζει η Πόλα Ρούπα σε γραπτή δήλωσή της.

«Είμαι επαναστάτρια και δεν εχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της “εξόδου από την κρίση…”».

Σχετικά άρθρα