Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eφοδος, με εισαγγελική εντολή, στα γραφεία της Novartis

Eφοδος, με εισαγγελική εντολή,  στα γραφεία της Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Διαφθοράς, Σκάνδαλο Novartis, Σταύρος Κοντονής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Φάρμακα,

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis αφού δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Διαφθοράς για έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα, ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για το σκάνδαλο με τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της εταιρείας.

Για την υπόθεση αυτή, όπως είναι γνωστό διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Διαφθοράς έπειτα και από σχετική παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο Ελληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας – Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Νωρίτερα σήμερα μάλιστα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν πως “μετά από την εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές”.

Παράλληλα, επισήμαιναν πως : “σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος”.

Σχετικά άρθρα