Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε χρόνια φυλακή στον φιλότουρκο τζιχαντιστή της Χίου

Πέντε χρόνια φυλακή στον φιλότουρκο τζιχαντιστή της Χίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κακοποίηση Ανηλίκου, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σύρος, Τζιχαντιστές, Χίος,

Mε ποινή φυλάκισης πέντε ετών κατά συγχώνευση, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ο 32χρονος φιλότουρκος Σύρος τζιχαντιστής, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη για την κακοποίηση του τρίχρονιου γιου του στις ντουζιέρες του καταυλισμού προσφύγων στη Σούδα της Χίου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, αφού σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.

«Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτής της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο.

»Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση, όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας», τόνισε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του κατηγορούμενου «πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα».

«Η μεταμέλεια που επέδειξε κατά τη δίκη ο κατηγορούμενος, δεν είναι αληθινή».

«Περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του, παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί», επεσήμανε.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, καθώς κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση.

Το δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως συνήγορό του την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην κατάθεση του, ο αστυνομικός-μάρτυρας κατηγορίας, υποστήριξε πως ο Σύρος προέβη στην πράξη της βιαιοπραγίας κατά του τρίχρονου παιδιού του, προκειμένου να τον λυπηθεί η γυναίκα του και να έρθει στην Ελλάδα με το άλλο τους παιδί, αφού τον έχει εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία.

Επίσης, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι το παιδί δέχθηκε 11 χτυπήματα, από τα οποία θα μπορούσε να είχε χτυπήσει σοβαρά.

Σχετικά άρθρα