Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντεπιτίθεται η “μαύρη χήρα”: Δεν σκότωσα τον άνδρα μου – Με πίεσαν να ομολογήσω

Αντεπιτίθεται η “μαύρη χήρα”: Δεν σκότωσα τον άνδρα μου – Με πίεσαν να ομολογήσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργολίδα, Δολοφονίες,

Από το κατώφλι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης, θα περάσει η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας η οποία ισχυρίζεται πως θα αποδείξει την αθωότητά στο δικαστήριο αλλά φυσικά και στην τοπική κοινωνία.

Που να το φανταζόταν κανείς την εξέλιξη της υπόθεσης, όταν η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, βρέθηκε στο πλατό του «Φως το τούνελ» για να αναζητήσει τον «αγαπημένο» σύζυγο της, οποίος όπως ισχυριζόταν η ίδια, είχε εξαφανιστεί.

Το θύμα, ο Θανάσης Λάμπρου, ήταν καπετάνιος στο κότερο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014, βρέθηκε πυροβολημένος στην αυλή του σπιτιού του καλύτερου φίλου του. Όμως κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Κρανιδίου ο άτυχος άνδρας κατέληξε.

Στην αρχή έγινε λόγος για αυτοκτονία. Ωστόσο, οι μάρτυρες άρχισαν να μιλούν, οι αντιφάσεις που έπεφτε η χήρα στις επίμονες ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλης στην εκπομπή, η πίεση από τους αστυνομικούς, φάνηκαν να είναι ο καταλύτης στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιώργος Γεωργόπουλος αναφέρει :
Η κατηγορουμένη, ξημέρωμα της 23ης Ιουλίου 2015, ενώπιον της Ασφάλειας Ναυπλίου, των αξιωματικών και ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ομολόγησε τη δολοφονία του Αθανάσιου Λάμπρου, δίνοντας και λεπτομέρειες για τον τρόπο που τη διέπραξε»

Η ίδια όμως Δήμητρα Βούλγαρη αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της. Οι συγγενείς του θύματος είναι απόλυτα βέβαιοι πώς εκείνη διέπραξε το έγκλημα, αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν αποκαλύπτει και τους συνεργούς της.

Παρέμβαση Υπουργού

Η αδελφή του θύματος έστειλε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς για να επισπεφτεί η έρευνα ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε την οικογένεια ότι μια επιπλέον ομάδα αστυνομικών θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση. Η προανάκριση πήρε τετράμηνη παράταση, κατόπιν έγγραφης παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της περιοχής.

Η Δήμητρα Βούλγαρη αναφέρει στην εφημερίδα Freddo:«Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου». Εμμένει μάλιστα στην αρχική της θέση, ενώ πριν από περίπου έξι μήνες, προσπάθησε να ανατρέψει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο την παραπέμπει σε δίκη.

«Ουδέποτε ομολόγησα τον φόνο» επιμένει, ακυρώνοντας για ακόμα μία φορά την αρχική ομολογία της, τον Ιούλιο του 2015, για την οποία ισχυρίζεται ότι ελήφθη κάτω από έντονες πιέσεις από τους αστυνομικούς και έπειτα από εξαντλητική ανάκριση. Τότε, εφτά μήνες μετά το έγκλημα (και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν, για να αποκαλυφθεί ο φονιάς), φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες: «Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται να είπε.

Η Βούλγαρη, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.

Σχετικά άρθρα