Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο η δίκη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο η δίκη  Λαυρεντιάδη για την Proton Bank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Τράπεζες,

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας πρόκειται να αρχίσει επι της ουσίας στις 7 Δεκεμβρίου 2016 η δίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 42 συγκατηγορουμένων για την υπόθεση της Proton Bank.

Η δίκη ηταν προγραμματισμένο να αρχίσει την Δευτέρα 7 Noεμβρίου, ωστόσο διεκόπη λόγω κωλυμάτων συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Σωρεία κακουργηματικών πράξεων

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση ο επιχειρηματίας και οι συγκατηγορούμενοι του δικάζονται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που ανά περίπτωση αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σε κάποιους από τους αυτούς η κατηγορία αποδίδεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία βρίσκονται πρώην στελέχη της τράπεζας όπως οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου. Για την υπόθεση είναι καταζητούμενοι συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος οι οποίοι ωστόσο σήμερα εκπροσωπήθηκαν απο πληρεξούσιο δικηγόρο.

Στη δικογραφία για την υπόθεση, αναφέρεται πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν με κοινό δόλο, στα πλαίσια οργανωμένης και με κατανεμημένους ρόλους, ομάδας. Στα πορίσματα που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση, γίνεται ειδική αναφορά στις διαδρομές που ακολουθούσαν τα χρήματα κάποιων εκ των δανείων, από εταιρεία σε εταιρία ώστε να είναι δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές .

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο επιχειρηματίας αμφισβητεί τα ποσά των αποκαλούμενων επισφαλών δανείων και επομένως της πραγματικής ζημιάς και επισημαίνει πως κάποια από αυτά εκταμιεύτηκαν, ενώ ο ίδιος δεν ήταν καν μέτοχος. Επίσης, υποστηρίζει πως μεγάλο μέρος των δανείων για τα οποία καλείται να λογοδοτήσει μεταφέρθηκε στην “καλή PROTON BANK” και εξυπηρετείται κανονικά και τονίζει πως έχει επιστρέψει χρήματα στην τράπεζα και έχει δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει και άλλα.

Σχετικά άρθρα