Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα ποινή φυλάκισης σε πρώην δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας

Νέα ποινή φυλάκισης σε πρώην δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρεβενά, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Σε ποινή φυλάκισης 18μηνών με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας για ποσό ύψους 17.000 ευρώ σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκε ο πρώην Δήμαρχος Γρεβενών Γεώργιος Νούτσος Τριμελές Εφετείου Πλημμελημάτων.

Η καταδική του, αφορά το περιβόητο σκάνδαλο στην εταιρεία ύδρευσης ΔΕΥΑΓ του Δήμου Γρεβενών, το οποίο ήρθε στο φώς της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2010. Ο έλεγχος που ακολούθησε κράτησε σχεδόν δυόμιση χρόνια και εντόπισε δεκάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια και πληθώρα παραπτωμάτων που παραβιάζουν το κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Το σκάνδαλο της ΔΕΥΑΓ Γρεβενών μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος των ιδιωτών που συμμετείχαν στο κόλπο ξεπερνά τα 4,5 εκ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, είχε διαγραφεί από τη ΝΔ.

Πρωτόδικα όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο συνήγορος του κ. Νούτσου κ. Χρήστος Μήλιος, ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών είχε απαλλαγεί δυο φορές με σχετικό βούλευμα από τις κατηγορίες της απιστίας, αποδοχής και έκδοσης εικονικών τιμολογίων σε βαθμό κακουργήματος, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία καθώς και της άμεσης συνέργιας σε απιστία. Από την πλευρά του Γιώργου Νούτσου πρόκειται να ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης που θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα